Serier

Dansk milliardær holder liv i blødende cafékæde

I 2020 har erhvervsmanden René Sindlev hidtil skudt 32,5 mio. kr. ind i selskabet, der driver 13 amerikanske caféer i New York og Miami.

Corona rammer verden
René Sindlev skabte sin formue på børsnoteringen af smykkeselskabet Pandora. Hans koncern har aktiver for et milliardbeløb. Foto: RS Group

Den danske milliardær René Sindlev har de seneste år brugt langt over 100 mio. kr. på at holde sin cafékæde i USA i live.

Alene i 2020 har Sindlev skudt 32,5 mio. kr. ind i cafékæden Dr Smoods danske moderselskab, som driver 13 økologiske caféer i New York og Miami. Det viser oplysninger fra cvr-registeret.

Samtidig må René Sindlev konstatere, at det ikke lykkedes cafékæden at ramme nulpunktet - break even i 2019 - som det ellers var forventet.

Underskuddet i 2019 blev på knap 700.000 kr., viser det nyeste regnskab. Det er dog en markant fremgang fra de to foregående år, hvor tabet samlet var på over 50 mio. kr.

I 2020 har coronapandemien ramt restaurationsbranchen verden over som en hammer. Dette går Dr Smood heller ikke fri af.

»Den forløbne del af indeværende regnskabsår er forløbet mindre tilfredsstillende, idet den har været præget af Covid-19-situationen, som har haft stor indvirken på forretningerne i det amerikanske marked. De har været lukket i en lang periode, og efter genåbning af butikkerne i USA, er det fortsat med skærpede krav til måden, man driver caféer og restauranter,« står der i det nye regnskab fra Dr Smood.

Coronakrisen har desuden betydet, at Dr Smood har udskudt »den planlagte udvikling« af cafékæden, og at der derfor forventes et nyt underskud for kæden.

Finans har spurgt Henrik Grønfeldt-Sørensen, direktør i René Sindlevs danske selskaber, herunder Dr Smood ApS, om en kommentar til det nye regnskab, og hvad den planlagte udvikling består af.

Men Henrik Grønfeldt-Sørensen har ikke yderligere kommentarer, oplyser han.

René Sindlevs koncern RS Group er også for nylig kommet med 2019-regnskab, der viser et underskud efter skat på 13 mio. kr. Egenkapitalen er på knap 1 mia. kr., og koncernen har aktiver for et milliardbeløb.

René Sindlev skabte sin formue på børsnoteringen af smykkeselskabet Pandora. Sammen med Michael Lund Petersen byggede han Pandoras amerikanske afdeling op, hvilket gjorde ham til milliardær, da Pandora blev børsnoteret.

BRANCHENYT
Læs også