Erhverv

Stein Bagger snød ham: Nu har han solgt Danmarks dyreste hus

Sælgeren af Danmarks dyreste hus nogensinde er manden, der tidligere i år fik tilkendt et millionbeløb fra konkursboet efter Stein Bagger.

Peter Sølbeck måtte indkassere et underskud på 500 mio. kr. efter skandalen i IT Factory. Foto: Jens Wolf/picture-alliance/dpa/AP Images.

Tirsdag blev der skrevet et vaskeægte stykke danmarkshistorie på boligmarkedet.

Det kom frem, at en villa på 825 kvadratmeter i Vedbæk var blevet solgt for 150 mio. kr., hvilket var den dyreste hushandel nogensinde i Danmark.

Men hvem køber og sælger var, meldte historien intet om.

Ifølge tinglysningen er sælger dog ingen ringere end Peter Sølbeck - tidligere medejer af IT Factory og manden, der var med på turen til Dubai i 2008, hvor Stein Bagger flygtede.

Skandalen i IT Factory kostede Peter Sølbeck knap 500 mio. kr.

Dog fik Peter Sølbeck i februar i år et plaster på såret, da han fik en erstatning på 62 mio. kr. efter et forlig med Stein Baggers tidligere revisor.

Nu kan han godte sig over salget til 150 mio. kr. af ejendommen i Vedbæk, som senest blev handlet for 18 mio. kr. i 1995.

Køberen af den rekorddyre villa er Ejendomsselskabet Krogshøjvej 32 ApS, som ejes og styres af henholdsvis Trine Kildevæld Wennike og Helge Wennike.

De to bor og driver virksomheder i England, viser oplysninger fra den britiske erhvervsdatabase Companies House.

Hushandlen i Vedbæk lægger stor afstand til det seneste rekordsalg i Danmark.

Den hidtil dyreste bolig, der er solgt i Danmark, er en villa i Hellerup, som i 2008 blev solgt for 75 mio. kr.

Det er liebhavermæglerfirmaet Ivan Eltoft Nielsen, der står bag salget af villaen i Vedbæk. Villaen var ikke udbudt på det offentlige boligmarked.

Overfor Boliga bekræftede Ivan Eltoft Nielsen handlen, som han derudover ikke havde yderligere kommentarer til.

»Ja, jeg kan bekræfte, vi har solgt ejendommen. Ejendommen er solgt som et diskret salg via vores netværk,« sagde han tirsdag.

Boligas opgørelse over de dyreste handler i Danmark inkluderer alle tinglyste bolighandler siden 1992.

BRANCHENYT
Læs også