Erhverv

Forargede kunder raser over Scanleasing i Facebook-gruppe

Knap 700 kunder har samlet sig en Facebook-gruppe, hvor de siden maj har delt deres frustrationer over Scanleasing.

Foto: PR/Scanleasing

Scanleasing, som i dag er taget under konkursbehandling, trækker et spor af utilfredse kunder efter sig.

674 personer har organiseret sig i en Facebook-gruppe med navnet ”Alle os mod Scamleasing - fortæl din historie!”, hvor medlemmerne deler deres oplevelser med leasingselskabet.

»Scanleasing har alle dage være bundråddent,« skriver en, mens en anden fraråder »alle, der ikke ønsker at blive dårligt behandlet, om at finde et andet pålideligt selskab.«

Oplevelserne strækker fra store ekstraregninger til en uforklarlig beslaglæggelse af en leasingbil.

I sidste uge viste det sig, at kassen var tom i selskabet. Oprindeligt var det planen, at der i begyndelsen af november skulle afvikles et møde i skifteretten, hvor en rekonstruktionsplan skulle drøftes. Det er dog onsdag endt med, at leasingselskabet er taget under konkursbehandling i stedet for.

Det senest offentliggjorte årsregnskab fra 2018 viser, at selskabet med dengang 21 ansatte omsatte for 228 mio. kr. og landede et nettooverskud på 6 mio. kr. - efter årevis med millionoverskud. Egenkapitalen lå ifølge regnskabet dengang på 18,4 mio. kr., mens gældsforpligtelser på 228 mio. kr. tårnede sig op.

Flere andre leasingselskaber har opdaget samlingen af utilfredse Scanleasing-kunder. Lokal Leasing fortæller blandt andet på siden, at virksomheden har henvendt sig til advokaten for at give et bud på alle Scanleasings kontrakter.

»Vi er meget seriøse og i øvrigt selvfinansierende. Vi er JYDER, som sikrer os selv og vores kunder bedst muligt, så alle er glade,« skriver en repræsentant fra Lokal Leasing.

BRANCHENYT
Læs også