Erhverv

Norsk laksearving hiver milliarder i land

Salmar-arvingen Gustav Magnar Witzøe tjente sammen med sit investeringsselskab Kvarv AS mere end 1.6 mia. kroner sidste år.

En af verdens rigeste personer under 30 år, norske Gustav Magnar Witzøe, har stor succes med investeringsselskabet Kvarv AS. Arkivfoto

2019 var endnu et godt år for en af verdens yngste dollarmilliardærer, den 27-årige nordmand Gustav Magnar Witzøe.

Som leder af investeringsselskabet Kvarv AS, fik Witzøe 1.63 mia. kroner ind på bundlinjen efter skat.

Resultatet er en smule lavere end i 2018, hvor man tjente 1.77 mia. kroner.

Det skriver E24.

Kvarv AS havde i 2019 en omsætning på 12.77 mia. kroner, hvilket er en stigning fra året forinden, hvor omsætningen lød på 12.16 mia. kroner.

Witzøe er arving til lakseopdrætsselskabet Salmar, og ejer 97 pct. af aktierne i Kvarv AS.

Investeringsselskabet kontrolleres af Gustav Magnar Witzøes far, Gustav Witzøe, der har majoriteten af A-aktier, som giver ham stemmeret i bestyrelseslokalet.

»Vi er mere optagede af de langsigtede strategiske muligheder i stedet for at bruge tiden på at nå kortsigtede mål«, skriver faren Gustav Witzøe til E24.

Den unge nordmand har meget at takke sin far for.

Witzøe senior stiftede Salmar tilbage i 1991, gjorde det til en milliardforretning.

I 2006 overførte han næste alle aktier i selskabet til sin søn.

Ifølge Forbes er Gustav Magnar Witzøe den fjerderigeste i verden under 30 år. Hans formue lyder på mere end 14.5 mia. kroner.

Udøver at tjene milliarder på lakseopdrætning, har Gustav Magnar Witzøe også succes med ejendomsinvesteringer i Trondheim og investeringer i forskellige startup-virksomheder så som rengøringsvirksomheden Key Butler.

Ifølge det norske medie Kapital ejer Witzøe-familien samlet set næsten 23 mia. kroner, og faren Gustav Witzøe er den sjetterigeste person i Norge.

Kvarv-imperiet har 4.600 ansatte, og ifølge E24 er selskabet værdsat til næsten 17.5 mia. kroner.

BRANCHENYT
Læs også