Erhverv

Misæren i Nordic Eye afsluttes endeligt: Ny ledelse indtræder

Nordic Eye har netop udpeget en ny adm. direktør samt oprettet et nyt advisory board.

Martin Olin, der er tidligere adm. direktør i Symphogen, bliver adm. direktør for kapitalfonden Nordic Eye. Foto: Symphogen.

Efter en række stridigheder mellem den tidligere ledelse i kapitalfonden Nordic Eye, har selskabet nu sammensat en ny ledelse, der skal navigere selskabet mod oprettelsen af en ny milliardstor fond.

Nordic Eye har udpeget Martin Olin, tidligere adm. direktør for Symphogen, som ny adm. direktør for selskabet. Han afløser Michael Tandrup, der fortsætter i ledelsen som medstifter og partner.

Samtidig etablerer selskabet et nyt advisory board i forbindelse med den nye fond. Jeppe Christiansen, adm. direktør i Maj Invest, Per Klitgård, tidligere CEO for Danica Pension, samt serieiværksætteren Henrik Zillmer, stifter af bl.a. Airhelp, indtræder i boardet, og samtidig investerer de alle i den nye fond.

Den nye ledelse indtræder efter en række interne kampe i den forrige.

De to stiftere af Nordic Eye, Peter Warnøe og Lars Tvede, indgik tidligere i oktober forlig i misæren, der både har kastet rets- og voldgiftssager og anmeldelser om bedrageri, samt mandatsvig af sig.

Stridigheden afstedkom af, at Peter Warnøe angiveligt havde udbetalt et udbytte til sig selv frem for til Lars Tvede.

I september 2019 kom det frem i Børsen, at Peter Warnøe i årevis havde brudt loven ved at trække penge ud af sit private holdingselskab Oyster Invest ApS som ulovlige aktionærlån.

I september 2019 kunne Finans fortælle, at Lars Tvede og Peter Warnøe havde fået udbetalt millioner i strid med selskabsloven. Gennem Nordic Eye Invest havde de fået et ulovligt aktionærlån på knap 20,8 mio. kr. Lars Tvede påstod dengang, at han intet kendskab havde til de ulovlige lån.

I forbindelse med forliget tidligere på måneden, udtrådte Lars Tvede fra selskabet, men beholdt sin ejerandel. Peter Warnøe er stadig at finde hos Nordic Eye, som nu altså har fået ny adm. direktør.

Læs også