Erhverv

Verdens længste flyrute bliver endnu længere

Singapore Airlines genåbner verdens længeste flyrute, der nu bliver endnu længere.

Singapore Airlines genåbner verdens længeste flyrute. Arkivfoto: Imaginechina via AP Images

Til november genåbner Singapore Airlines verdens længeste flyrute med passagerfly, der de seneste syv måneder har været indstillet som følge af coronakrisen.

Ikke nok med at flyruten genåbner, og passagerne igen kan flyve direkte mellem Singapore og New York, der er verdens længeste rute med passagerfly, så ruten nu endnu længere, skriver CNN.

Ifølge mediet sker det, fordi Singapore Airlines før coronakrisen satte sine fly på vingerne fra Newark-lufthavnen, mens selskabet fremover har besluttet at lade det ske fra den noget større JFK-lufthavn.

Det resulterer i, at verdens længeste flyrute bliver omkring fem kilometer længere og den samlede flyvetid bliver over 18 timer, mens flyveafstand når op på 15.343 kilometer.

Ifølge branchemediet Check-In vil Singapore Airlines tiltyde tre rotationer på ruten mellem Singapore og New York om ugen.

Verdens længeste flyrute vil blive betjent med Airbus A350-900, der ifølge branchemeidet har 42 sæder på Business Class, 24 sæder på Premium Economy Class og 187 sæder på Economy Class.

»At operere disse flyvninger mellem Singapore og New York-JFK er et vigtigt skridt i genopbygningen af vores globale netværk. Direkte ultra-lange ruter er grundlaget for vores betjening af det vigtige amerikanske marked. Vi vil fortsætte med at øge på eksisterende ruter og genåbne andre ruter, efterhånden som efterspørgslen på både passager- og fragtruter vender tilbage,« har Lee Lik Hsin, kommerciel direktør i Singapore Airlines, tidligere udtalt ifølge Check-In.

Ruten mellem New York og Singapore genåbner 9. november og tager passagerne med over Asien og Grønland.

BRANCHENYT
Læs også