Erhverv

Burger Kings skandinaviske afdeling er blevet solgt

Den nye ejer er et familieejet holdingselskab med base i Østrig.

Majoritetsposten i Burger King Scandinavia er nu på østrigske hænder. Foto: Gene J. Puskar/AP

Burger Kings skandinaviske afdeling har fået en ny majoritetsejer.

Det sker, efter den tidligere majoritetsejer, norske Umoe Restaurants, har valgt at omstrukturere dets portefølje.

At Burger King skifter ejer kommer dog ikke til at kunne mærkes i de danske, svenske og norske restauranter, som ifølge direktøren i Burger Kings skandinaviske afdeling kommer til at fortsætte som vanligt.

»Whopper-elskere over hele Skandinavian kan fortsat få den burger, de elsker. Salget påvirker ikke den daglige drift af restauranterne, som fortsætter med at servere flammegrillede burgere til vores gæster, fuldstændig som de er vant til,« siger Rune Sandvik, adm. direktør i Burger King Scandinavia AS, i en pressemeddelelse.

Handelen omfatter Burger King Scandinavia med 128 fuldt ejede restauranter på tværs af Norge, Sverige og Danmark.

Den nye ejer, Ring International Holding AG, er et familieejet holdingselskab med base i Østrig.

»Som et familieejet selskab har vi et langsigtet fokus, og vi er meget taknemmelige for den tillid, Umoe har vist os ved at overlade Burger King Scandinavia i vores hænder. Vi vil fortsat styrke Burger Kings position i Skandinavien ved at drive virksomheden med både økonomisk succes og social ansvarlighed gennem vores arbejde for at bevare naturen og samfundet,« siger Ralph Martens, bestyrelsesformand i Ring Holding.

Den norske selskab Umoe Restaurants AS, der nu har afgivet majoritetsposten i Burger King Scandinavia, er tilfreds med den udvikling, der er sket i foretagendet under selskabets ledelse. Valget om at sælge blev truffet, fordi man ønsker at ændre i porteføljesammensætningen.

»Dette salg tillader Umoe Restaurants at skærpe porteføljen og fokusere primært på det norske marked som en del af virksomhedens opdaterede strategi,« siger Espen Hoff, adm. direktør i Umoe Restaurants.

Den endelige transaktion forventes at være gennemført inden årets udgang.

BRANCHENYT
Læs også