Erhverv

Amazon blev rygtet til Norden: Nu åbner den amerikanske gigant i Sverige

Fra i dag åbner Amazon i Sverige, og dermed har den amerikanske techgigant igangsat sit indtog på det skandinaviske marked.

Arkivfoto: Dhiraj Singh

Den amerikanske tech- og onlinegigant Amazon har onsdag morgen indledt det, der meget vel kan vise sig at være første skridt på vejen til et større indtog i Skandinavien.

Amazon har fra morgenstunden søsat amazon.se, der er den svenske udgave af nethandelsplatformen, oplyser Amazon i en pressemeddelelse.

»Vi er begejstrede over at lancere Amazon.se og være i stand til at tilbyde svenskerne et udvalg på mere end 150 mio. produkter, heriblandt tusindvis af produkter fra svenske virksomheder,« siger Alex Ootes, der er chef for Amazons udvidelsesplaner i Europa.

Dermed har det vist sig, at rygtet om Amazons indtog i Norden holder vand.

Jungletrommerne har gennem de seneste år med jævne mellemrum lydt, at Amazon var på vej med en satsning på det skandinaviske marked, men i sommers begyndte rygterne for alvor at svirre.

Her kunne flere svenske medier på baggrund af anonyme kilder berette, at Amazon var på vej med en svensk udgave e-handelsplatformen i løbet af efteråret.

I august bekræftede Amazon, at man var vej med en platform til det svenske marked - uden dog at sætte dato på lanceringen.

Danske kunder har allerede i årevis kunne handle gennem Amazon i eksempelvis USA, Storbritannien eller Tyskland.

Det er endnu uklart, om det også er muligt for danske kunder at købe varer gennem amazon.se og få dem sendt til Danmark.

I dag står Amazon for omkring 2 pct. af det danske salg på nettet.

Amazon, der blev grundlagt af Jeff Bezos i 1994, var oprindeligt en onlineboghandel, men har siden vokset sig til en global nethandelsgigant med varer inden for stort set alle områder.

Selskabet havde sidste år en omsætning på mere end 280 mia. dollars.

Læs også