Serier

Norsk hotelmilliardær fyrer et ukendt antal ansatte

Nordic Choice opsiger flere folk, men hotelkæden vil ikke oplyse, hvor mange det drejer sig om.

Corona rammer verden
Ifølge det norske medie E24 har Petter Stordalens Nordic Choice-kæde indledt en fyringsrunde, som man varslede om i sommers. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den norske hotelkonge Petter Stordalen og hans kæde Nordic Choice har haft et turbulent 2020.

Coronakrisen har medført et stort fald i gæster og indtægter, og det fører nu til en fyringsrunde, som allerede blev varslet i sommers.

Det skriver E24.

Kommunikationsrådgiver i Nordic Choice, Geir Økland, bekræfter til det norske medie, at hotelkæden har sendt opsigelser ud til flere af sine ansatte, men selskabet ønsker ikke at oplyse, hvor mange ansatte man vil af med.

Merethe Sutton, der er tillidsrepræsentant hos koncernen, oplyser til E24, at der har været opsigelser på hovedkontoret:

»Man har gennemført flere opsigelser på hovedkontoret. Nogle har sagt op frivilligt. Så vidt jeg ved, har der ikke været opsigelser lokalt.«

I næste uge holder ledelsen møde med tillidsrepræsentanterne i koncernen, hvor man skal drøfte den fremtidige drift, og om der skal flere fyringer til for at holde skuden oven vande.

Nordic Choice er ikke den eneste norske hotelkæde, der er hårdt ramt på økonomien.

Konkurrenten Scandic har tidligere oplyst, at man skærer ned på bemandingen med 1.000 årsværk.

For nylig opgjorde det norske medie Kapitalen en liste over landets rigeste.

På listen er Petter Stordalen placeret som Norges 11. rigeste. Dog er hans formue faldet med over 10 mia. norske kr., så den nu er på 16 mia. norske kr.

Nordic Choice Hotels står bag 200 hoteller i Norden, herunder det femstjernede københavnske Skt. Petri Hotel og Comfort Hotels.

Og så har hotelmilliardæren for nylig slået dørene op til sit nye luksushotel i København, Villa Copenhagen.

BRANCHENYT
Læs også