Erhverv

Danske restaurantkæder under konkurs: Kurator forsøger at redde 300 arbejdspladser

Selskaberne bag Karma Sushi og Vaca er onsdag taget under konkursbehandling ved skifteretten i Aarhus.

Den mexicanske madkæde Vaca er ramt af en konkurs. Driften opretholdes, mens kurator arbejder på at finde ny ejer.

De danske restaurantkæder Karma Sushi og Vaca er kommet under konkursbehandling.

Driften i samtlige restauranter fortsætter dog som vanligt, til der er fundet en overtager af konkursboets værdier.

Det bekræfter den udnævnte kurator for konkursboet, advokat Gert Nissen fra DLA Piper.

»Selskaberne er taget under konkursbehandling ved skifteretten i Aarhus i går, og jeg er af skifteretten udpeget som kurator for selskaberne,« siger advokat Gert Nissen.

Kuratorens job er at få mest muligt ud af de værdier, som ligger i de konkursramte selskaber, og det er også et af fokusområderne for Gert Nissen, der derfor har oprettet to nye datterselskaber med henblik på at samle værdierne til noget, der er muligt at sælge.

Værdierne skal sikres for at mindske tabet til selskabernes kreditorer.

Kuratoren erkender dog også, at der udover hensynet til kreditorerne også er et hensyn at tage til restauranternes medarbejdere, som risikerer at miste deres arbejdsplads.

»Der er to mål. Det ene er selvfølgelig at sørge for, at kreditorerne får mindst muligt tabt, det andet er, at der en chance for, at vi kan redde 300 arbejdspladser. Det tæller trods alt også noget,« siger Gert Nissen, der allerede har set interesse fra en potentiel investor.

Det konkursramte mad- og restaurantimperium, der råder over 11 restauranter under navnene Karma Sushi og Vaca, er ejet af Morten Hansson.

I 2013 stiftede han Karma Sushi og sad i direktørstolen frem til 2016, hvorefter hans bror Kasper Hansson tog over, indtil stifteren Morten Hansson atter tog over i 2018. Han startede anden runde som direktør med at fyre hele ledelsen.

Samme år havde Karma Sushi et underskud på 2 mio. kr.

I Karma Sushis regnskab for 2019 blev der af revisoren opdaget rod i forhold til moms- og skatteloven. Ifølge revisoren havde Karma Sushi simpelthen undladt at indbetale skat og at indberette moms rettidigt.

»Vi har skiftet revisorer et par gange sidste år og derfor glemt at betale til tiden - ligesom man kan komme til med en elregning. Det betyder heldigvis ikke andet, end at der kommer lidt renter på fremadrettet,« forklarede Morten Hansson til Finans i januar.

Karma Sushi har i dag restauranter fordelt på byerne København, Aarhus, Aalborg, Frederikshavn og Viborg, mens der findes Vaca-restauranter, som laver mexikansk mad, i København, Aalborg, Aarhus og Hellerup.

Karma Sushi-filialen i Viborg er dog et selvstændigt foretagende, og den er derfor ikke en del af konkursboet.

Det har efter gentagende forsøg ikke været muligt at få en kommentar fra Morten Hansson.

Læs også