Erhverv

Vi har godt momentum lige nu siger STG-direktør om stærkt tobakssalg

Artiklens øverste billede
Topchefen i Scandinavian Tobacco Group, Niels Frederiksen. Foto: Carsten Snejbjerg

Salget af håndrullede cigarer og pibetobak går fortsat forrygende for Scandinavian Tobacco Group, STG, der også i tredje kvartal kunne fremvise tocifrede vækstrater på flere poster.

- Hvis ikke man er tilfreds, når man har leveret tocifrede vækstrater i både salg, indtjening og cashflow - så ved jeg ikke, hvornår man skal være det. Så jeg er godt tilfreds med tredje kvartal, siger Niels Frederiksen, der er administrerende direktør i STG, til Ritzau Finans.

Og salget brager da også fortsat derudaf i forretningen, og det er både det fysiske og onlinesalget, der stiger:

- Man kan sige, at det som har overrasket os mest i lyset af covid-19, det er forholdet, at rygere af håndrullede cigarer i USA simpelthen bruger den her mulighed for at arbejde hjemme til også at ryge noget mere. De har mere kontrol over deres hverdag, så den her halve time til tre kvarter, man skal bruge til at ryge en håndrullet cigar, kan de bedre få passet ind i hverdagen, siger

- Og så selvfølgelig også vores onlineforretning i USA, hvor vi jo er de største indenfor onlinesalg af håndrullede cigarer og pibetobak - den har jo også gavn af, at flere handler online. Så covid-19 har i virkeligheden haft en mere positiv indvirkning på vores forretning end ventet, siger direktøren.

Omkring 20 pct. af omsætningen i koncernen stammer fra netop salget på nettet.

I tredje kvartal steg den organiske vækst i den justerede driftsindtjening med 32,5 pct., og for de første ni måneder af 2020 er den på 25,6 pct. Alligevel fastholder STG forventningerne om en organisk vækst i den justerede driftsindtjening på "mere end 9 pct."

- Man skal ikke tillægge hvert enkelt kvartal for meget betydning. Det vi også kan se i forbindelse med covid-19 er en anden adfærd på nogle af vores markeder. Det hænger dels sammen med, at alle er optagede af at få nok lager, og derfor er der i nogle tilfælde flyttet salg frem, siger Niels Frederiksen.

Han skønner, at det drejer sig om omkring 100 mio. kr., der er rykket frem til tredje kvartal og derfor kommer til at mange i de tre sidste måneder af 2020.

- Dels er vi i gang med at omstrukturere virksomhederne, i og med at vi lukker en række fabrikker og flytter produktionen rundt. Og det gør, at nogle af vores kunder også køber lager tidligere end normalt, siger han.

STG's finansielle ambition er årligt at kunne levere en vækst på 3-5 pct. Og de seneste to år er den ambition blevet slået.

- Det er egentlig udtryk for, at vi i øjeblikket har godt momentum i forretningen. Men vi siger også til markedet, at de 3-5 pct. skal ses over en årrække, siger tobaksdirektøren.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.