Serier

Storbritannien forbyder ikke-britiske fragtmænd fra Danmark adgang

Ikke-britiske fragtmænd, der i løbet af de seneste 14 dage har været i Danmark, kan ikke længere rejse ind i Storbritannien.

Corona rammer verden
Arkivfoto: Esben Nielsen

Storbritannien har lukket sine grænser helt for ikke-britiske lastbilchauffører, der indenfor de seneste 14 dage har rejst fra eller gennem Danmark.

Det oplyser den britiske regering på sin hjemmeside.

Stramningen kommer, efter Storbritannien lørdag indførte et indrejseforbud for rejsende fra Danmark som følge af udbruddet af covid-19 hos mink i Nordjylland.

Tidligere har ikke-britiske chauffører trods det britiske indrejseforbud kunnet fragte varer til og fra Storbritannien.

Udenrigsministeriet har bekræftet stramningen på Twitter.

»Indrejse ikke længere muligt for ikke-britiske fragtmænd, der i løbet af de sidste 14 dage har været i DK. Der er i øjeblikket ingen direkte fly mellem DK og Storbritannien. De britiske myndigheder revurderer restriktionerne om en uge,« skriver ministeriet.

Ifølge Dansk Industri er Storbritannien et af de vigtigste markeder for danske virksomheder.

»Det er klart, at det tager tid, inden man får fast grund under fødderne efter sådan en udmelding. Vi hæfter os dog ved, at store dele af fragten fortsat kan komme frem forudsat, at der ikke er chauffører med,« siger Michael Svane, branchedirektør hos Dansk Industri.

Passagerfly og skibe med direkte adgang fra Danmark og ledsaget gods, vil ligeledes heller ikke længere være i stand til at lægge til eller lande på britisk grund.

Samtidig skal alle briter og personer med fast bopæl i Storbritannien gå 14 dage i selvisolation, hvis de har været i Danmark.

Ifølge Michael Svane har Dansk Industri fået bekræftet fra de britiske myndigheder, at uledsaget gods fortsat kan fragtes direkte mellem Storbritannien og Danmark.

»Set i det lys kan vi fortsat få størstedelen af vores eksport og varer frem og tilbage,« siger han.

Ifølge de britiske myndigheder vil restriktioner blive revurderet om en uge.

BRANCHENYT
Læs også