Erhverv

Verdens rigeste jubler over Biden

Klodens to mest velhavende har på sociale platforme lykønsket USA's kommende præsident.

Joe Biden bliver USA's 46. præsident, og det vækker glæde rundt om i erhvervslivet. Foto: Brian Snyder

Verdens to rigeste personer, Amazon-stifter Jeff Bezos og Microsoft-grundlægger Bill Gates, er tilsyneladende tilfredse med amerikanernes valg af kommende præsident.

For begge har i løbet af weekenden været til tasterne på sociale platforme og lykønsket USA's næste præsident, Joe Biden.

»Sammenhold, empati og anstændighed er ikke karakteristika fra en svunden tid. Tillykke til den valgte præsident Joe Biden og den valgte vicepræsident Kamala Harris. Ved at stemme i rekordtal har det amerikanske folk igen bevist, at vores demokrati er stærkt,« skriver Jeff Bezos på Instagram.

Jeff Bezos har i øvrigt haft et tumultarisk forhold til den siddende amerikanske præsident Donald Trump, der har ligget i krig med Washington Post, som er ejet af Amazon-stifteren.

Bill Gates, der heller ikke just har været en tilhænger af Donald Trump, jubler også over den nyvalgte præsident.

»Jeg ser frem til at arbejde med den nye administration og ledere på begge sider af Kongressen med at få den igangværende pandemi under kontrol, engagere partnere rundt omkring i verden i emner som fattigdom og klimaforandringer og adressere emner som ulighed og muligheder hjemmefra,« skriver Microsoft-grundlæggeren på Twitter.

I Danmark har store virksomheder, som Danfoss, Grundfos og Rambøll allerede tilkendegivet deres store glæde over, at Joe Biden fra januar skal sidde i Det Hvide Hus.

»I forhold til de udfordringer, vi har oplevet de seneste år med handelskrig og et deraf meget usikkert globalt frihandels-miljø, så giver de signaler, vi har hørt fra den kommende præsident, tro på, at vi kan komme tilbage til et mere stabilt niveau,« siger Kim Fausing, topchef i Danfoss.

BRANCHENYT
Læs også