Erhverv

Første mennesker har testet nyt vanvidstog

Selskabet bag regner med at kunne lave et transportmiddel, der via vakuum og magnetisme kan nå op på knap 1000 kilometer i timen.

Systemet blev testet på en 500 meter lang bane i Las Vegas.. VIRGIN HYPERLOOP/Handout via REUTERS De første mennesker af kød og blod har testet transportmidlet. VIRGIN HYPERLOOP/Handout via REUTERS Virgin Hyperloop skal køre via blandt andet vakuum i runde tunneller. VIRGIN HYPERLOOP/Handout via REUTERS

Fremtidens lynhurtige transportmidler skal måske ikke bæres af vinger eller skubbes fremad af jetmotorer, for i Amerika testes der på livet løs for at lave en form for tog, der kan køre op til knap 1000 kilometer i timen.

Et af projekterne, som går under navnet Virgin Hyperloop, har nu rundet en milepæl i rejsen mod målet om at kunne implementere dets løsninger i virkeligheden.

Dette skriver CNN.

Ifølge mediet lavede Virgin Hyperloop søndag en test, hvor mennesker for første gang agerede passagerer i ”toget”.

Firmaet bag mener, at transportformen har potentiale til at kunne komme op på en hastighed på knap 1000 kilometer i timen, men under testen, som foregik på en cirka 500 meter lang testbane i nærheden af Las Vegas, måtte man af sikkerhedshensyn holde speederen i ro.

Testkørslen kom derfor kun op på i omegnen af 160 kilometer i timen, skriver CNN.

Virgin Hyperloops teknologi bygger på et rør, hvori en bane med noget, det bedst kan beskrives som en form for tog, skal køre. Fremdriften kommer fra vakuum og magnetisme - sidstnævnte ses også på forskellige former for lyntog eller rutsjebaner i forlystelsesparker rundt om i verden.

Virgin Hyperloop har den britiske mangemilliardær Richard Branson som investor og bestyrelsesmedlem. Han står bag Virgin Group, der igennem tiderne har investeret i og ejet alt fra flyselskaber, rejseselskaber, pladeselskaber og sundhedsydelser. Branson har tidligere smidt i omegnen af 500 mio. dollars i Virgin Hyperloop.

Også manden bag Tesla og SpaceX, Elon Musk, har gang i et lignende projekt.

Læs også