Erhverv

Slag i ansigtet til Norwegian: Den norske stat siger nej til ny milliardstøtte

Den norske erhvervsminister afviser, at den norske stat er klar til at yde mere økonomisk statsstøtte til det pressede flyselskab Norwegian. Aktien styrtdykker mandag morgen.

Arkivfoto: Finn Frandsen

Den økonomisk pressede flyselskab Norwegian må se langt efter yderligere økonomisk hjælp fra den norske stat.

Den norske regering smækker nu kassen i og afviser at give mere hjælp til Norwegian. Det oplyser den norske erhvervsminister Iselin Nybø (V) i en pressemeddelelse mandag morgen.

»Norwegian har bedt os om økonomisk støtte i milliardklassen. Regeringen har vurderet, at det i denne situation ikke er en forsvarlig brug af samfundets midler. Samtidig kunne mere støtte virke konkurrenceforvridende,« siger hun.

Mandag morgen falder Norwegian-aktien med mere end 20 pct. som følge af nyheden.

Hos Norwegian lægger topchef Jacob Schram ikke fingrene imellem. Han kalder det direkte et »slag i ansigtet« på Norwegian.

»Staten har besluttet sig for ikke at yde os yderligere økonomisk støtte. Det er vældigt skuffende og føles som et slag i ansigtet,« udtaler Norwegians topchef i en pressemeddelelse, som flyselskabet har sendt ud mandag morgen.

Norwegian har tidligere fortalt, at selskabet taber mellem 300 og 500 mio. norske kroner om måneden som følge af coronakrisen.

Det norske lavprisselskab har samtidig indkaldt til pressemøde mandag formiddag for at orientere yderligere om sagen.

Norwegian var allerede inden coronakrisen i store økonomiske problemer, men pandemien, som har sendt flytrafikken i knæ, har været tæt på at knække halsen på det norske flyselskab.

Norwegian forhandlede i foråret en stor redningsplan på plads med sine kreditorer, investorer og leasingselskaber.

Krisepakken betød, at flyselskabet fik adgang til 2,7 mia. norske kroner i statslige lån.

Kreditorer og leasingselskaber gik samtidig med til, at 10,8 mia. norske kroner skulle konverteres fra gæld til aktier.

BRANCHENYT
Læs også