Erhverv

Walmart satser på selvkørende levering sammen med General Motors-selskab

Amerikanske Walmart vil om få måneder teste levering af varer med selvkørende biler. Detailgiganten indleder et pilotprojekt med General Motors-selskabet Cruise.

I starten af 2021 vil en selvkørende bil levere varerne, når kunder i Scottsdale i Arizona bestiller fra deres lokale forretning. Foto: Reuters/Heather Somerville

Walmarts kunder i en amerikansk by i Arizona vil inden længe få leveret deres dagligvareindkøb med en selvkørende bil. Detailkæmpen igangsætter et pilotprojekt, hvor selvkørende biler fra virksomheden Cruise i starten af 2021 skal stå for leveringen.

Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt CNBC og The Verge. Pilotprojektet finder sted i byen Scottsdale.

Hovedaktionæren i Cruise er bilproducenten General Motors, og pilotprojektet viser ifølge The Verge, at Cruise er interesseret i at satse på andet end såkaldte robo-taxier. Selskabet havde planlagt at lancere en selvkørende taxiservice i San Francisco i 2019, men lanceringen er uskudt på ubestemt tid.

En af Walmarts koncerndirektører Tom Ward skriver på Walmarts hjemmeside, at den selvkørende levering kan være med til at opfylde flere af Walmarts mål. De selvkørende biler vil bidrage til at forsyne kunderne hurtigt samtidig med, at virksomheden vil rykke tættere på sit mål om at CO2-neutral i 2040.

De selvkørende biler fra Cruise er elektriske og kører på vedvarende energi, oplyser Walmart.

»Man har set os testkøre selvkørende biler i fortiden, og vi bliver ved med at lære meget om, hvordan de kan forme fremtidens detailhandel,« lyder det fra Tom Ward.

Ifølge CNBC samarbejder Walmart med lidt over en håndfuld selskaber, der arbejder med selvkørende biler. Ud over Cruise er der bl.a. tale om Ford og Waymo, der er ejet Googles moderselskab Alphabet.

Læs også