Erhverv

Skår i juleglæden og mindre gaver fra julemanden: »Alle har aflyst«

Aflyste juletræstændinger, julemarkeder og firmafester har gjort julemanden arbejdsløs. Det rammer både pengepungen og juleglæden hos Jakob Gislund, der har fået aflyst kontrakter for 40.000 kr.

Det bliver hans yngste søn, der skal overtage biksen, når julemand Jakob Gislund en dag hænger dragten endegyldigt tilbage i skabet, fortæller han. Foto: Casper Dalhoff Landets mange julemanden er gjort mere eller mindre arbejdsløs på grund af de mange aflysninger af julemarkeder, firmafrokoster osv.

På foto ses: Julemand Jakob Gislund Landets mange julemanden er gjort mere eller mindre arbejdsløs på grund af de mange aflysninger af julemarkeder, firmafrokoster osv.

På foto ses: Julemand Jakob Gislund Landets mange julemanden er gjort mere eller mindre arbejdsløs på grund af de mange aflysninger af julemarkeder, firmafrokoster osv.

På foto ses: Julemand Jakob Gislund

I Hjørring sidder en ramt julemand. En vaskeægte juleelsker. Stakittet ud til vejen er pyntet med et stort banner med teksten ”Glædelig jul”, og allerede i midten af november pryder tre store lysfigurer af rensdyr og juletræ terrassen i samspil med forhavens lyskæder. På trappen i entréen hænger så mange røde kalenderpakker, at man knap kan se gelænderet, mens et stort flerfarvet billede af et rensdyr pryder væggen i stuen.

»Det, du ser her, er kun den spæde start. Vi har en stor sprællemand, som min svigerfar lavede til min kone. Den fylder hele væggen i stuen,« fortæller husets indehaver, Jakob Gislund, der byder velkommen iført sit julemandskostume, før han går op og skifter til én af sine omkring 20 julesweatere...

BRANCHENYT
Læs også