Erhverv

Prisen for et hus er den højeste i 17 år

En kvadratmeter hus har ikke kostet som meget som nu siden 2004, hvor Finans Danmark for første gang opgjorde udbudspriserne på danske huse.

Danskere på boligjagt møder i dag de højeste huspriser siden 2004. Arkivfoto

Boligsøgende danskere, der er på udkig efter drømmehuset, bliver i dag mødt af de højeste huspriser siden 2004.

Det viser en opgørelse fra Finans Danmark.

De seneste 17 år har interesseorganisationen opgjort danske huspriser, og aldrig har priserne været så høje som nu. I dag står huse i gennemsnit til salg for 17.438 kr. pr. kvm., og det er 4,3 pct. mere end sidste år. Samtidig er der 21 pct. færre huse til salg, og de har i gennemsnit været på markedet i 12 dage mindre end for et år siden.

»Selvom hele landet står i en økonomisk usikker situation på grund af corona, har huspriserne sat ny rekord. De højere priser skal ses i lyset af, at der sættes forholdsvis mange nye huse til salg, men at der tages endnu flere huse af markedet. Det tyder på en høj efterspørgsel på huse, som er med til at presse priserne opad og forkorte udbudstiderne,« siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark i en pressemeddelelse.

De høje kvadratmeterpriser ender dog ofte med et afslag, og derved bliver salgsprisen noget mindre.

Ifølge Finans Danmarks opgørelse viser, at hvert tredje hus, som i dag står til salg, er blevet sat ned i pris. I gennemsnit er der skåret ca. 160.500 kr. af prisen på et hus. Og det svarer til, at huse samlet set står til salg for 1,4 mia. kr. mindre i forhold til, hvad de først blev udbudt til.

I oktober var der 27.207 huse til salg landet over

Husene stod i gennemsnit til salg i 232 dage.

BRANCHENYT
Læs også