Erhverv

Warren Buffett i defensiven: Sælger ud af banker

Ifølge en investeringsøkonom kan den amerikanske storinvestors bevægelser være et udtryk for, at han ikke tror, 2021 bliver et guldår for aktiemarkederne.

Nogle investorer er utilfredse med, at Warren Buffett og Berkshire Hathaway sidder på en stor bunke kontanter uden at bruge dem. Men superinvestoren vil ikke købe for dyrt, er en af hans begrundelser. Til gengæld har han tidligere købt stort ind i Apple. Foto: AP Photo/Nati Harnik.

Storinvestoren Warren Buffett skifter kurs og satser nu en større del af porteføljen på aktier med relationer til medicin.

I investeringsguruens børsnoterede investeringsselskab Berkshire Hathaway har Warren Buffett således solgt ud af sine bankaktier og i stedet investeret store summer i medicinalindustrien.

Berkshire Hathaway har købt op i farmaaktierne AbbVie, Bristol-Myers Squibb, Merck og Pfizer gennem tredje kvartal af 2020.

Han beholder desuden sin to år gamle position i Teva, som har danske Kåre Schultz i spidsen.

Ifølge investeringsøkonom Per Hansen er den amerikanske investeringsgurus ændringer et udtryk for en tro på, at demokraterne med den kommende præsident Joe Biden i spidsen ikke indenfor nær fremtid kommer til at lykkes med målet om at gøre noget ved medicinpriserne i USA.

»Det, Warren Buffetts ageren tyder på, når han vægter sig op i farma, er, at han ikke tror, der her og nu er den store risiko for, at de progressive kræfter hos demokraterne for særligt meget held med at justere priserne ned,« siger Per Hansen fra Nordnet.

Derudover er investeringerne i de mere defensive farmaaktier ifølge investeringsøkonomen et udtryk for, at ”Oraklet fra Omaha” muligvis ikke tror på gode tider for aktiemarkederne i 2021.

»Det er et udtryk for, at han investerer lidt mere defensivt, og et udtryk for, at han tænker, det ikke er sikkert, at 2021 bliver et helt fantastisk år for aktiemarkedet generelt,« siger Per Hansen.

Mens andelen af medicinalfirmaer i Berkshire Hathaways portefølje er vokset, er bankerne kommet længere og længere ud i kulden. Positionerne er i JP Morgan og Wells Fargo er således decimeret kraftigt.

Samtidigt har Berkshire Hathaway gennem den seneste tid været flittig opkøber af egne aktier. Store dele af det provenu, selskabet har hentet ved at sælge aktier, er således blevet investeret i Berkshire Hathaway selv.

»Den største køber af Berkshire Hathaway i de seneste kvartaler har faktisk været Berkshire Hathaway selv,« siger Per Hansen og uddyber:

»Opkøbene af egne aktier vidner om, at han tror, Berkshire Hathaway vil outperforme indekset, fordi han tror på et comeback indenfor de aktier, han primært orienterer sig i.«

Læs også