Erhverv

Chefen kan give dyrere julegaver i år

Chefen har mulighed for at købe lidt dyrere julegaver til sine medarbejdere i år.

Årets firmajulegaver kan blive ekstra dyre.

Kulden er så småt begyndt at ramme Danmark, og ingen kan være i tvivl om, at juletiden atter nærmer sig.

Juletiden kan blive ekstra sød i år, for ændringer i skattereglerne betyder, at chefen ny kan grave lidt dybere i pungen, når der skal uddeles julegaver til personalet.

Den skattefrie grænse for, hvornår man skal betale skat af sin julegave, er nemlig blevet forhøjet med 100 kr., så chefen nu kan forære medarbejderen en gave på anseelige 900 kr. - uden at blive beskattet af det.

Faktisk er der mulighed for at nå helt op på en gave til en værdi af 1.200 kr. uden at skulle betale skat, men det afhænger dog af, om medarbejderen har modtaget andre personalegoder i løbet af året. Hvis medarbejderen samlede personalegoder på årsbasis overstiger 1.200 kr., vil beløbet skulle beskattes som almindelig B-indkomst uden AM-bidrag.

Dette gælder dog ikke for lejlighedsgaver, som eksempelvis er blevet modtaget i forbindelse med fødselsdag, barnedåb, konfirmation, bryllup og lignende. Disse tæller ikke med i de 1.200 kr.

»Min anbefaling er at sørge for, at julegavens værdi ikke overstiger grænsen på 900 kr., fordi så undgår man tvivlsspørgsmål, og man behøver samtidig ikke tage højde for, om medarbejderen har fået andre personalegoder i løbet af året, så bagatelgrænsen på de 1.200 kr. overstiges,« siger Per Ørtoft Jensen, der er partner og skatteekspert hos PwC.

Læs også
Top job