Erhverv

Beskeden medvind til Boozt-aktien på første handelsdag

Boozt-aktien stiger behersket i de første timer af modeforhandlerens første handelsdag på børsen i København.

Foto: screenshot Boozt

Online-modeforhandleren Boozt har indledt sin første handelsdag på børsen i København med beskeden medvind.

Aktien blev fredag morgen noteret med en kurs på 105 kr., og steg kort efter fondsbørsens åbning til 109 kr. Siden er aktien krøbet stille og roligt frem og handles fredag middag i en kurs lige under 112 kr.

Boozt meddelte i starten af november, at selskabet, der har været noteret på børsen i Stockholm siden 2017, planlagde at gøre sit indtog på børsen i København.

Dengang blev aktierne udbudt til investorerne i et kursinterval på 110 til 140 kr. pr. aktie.

»Vi har fået meget fin respons og god interesse. Investorerne har været meget positive over, at vi både skal rejse kapital, men især også at vi vil noteres på Nasdaq København,« sagde Herman Haraldsson, adm. direktør i Boozt, til Finans den 9. november.

»Danmark er vores største marked, og der hvor vi står stærkest. Vi vil gerne gøre det mere tilgængeligt for vores kunder at investere i os. Der er ret stor interesse for Boozt, men folk har været forvirrede over, om vi nu var et dansk eller et svensk selskab. Jeg vil sige, at vi er begge dele,« tilføjede han.

Få dage efter så Boozt sig dog nødsaget til at fjerne den nedre grænse for udbudsprisen.

Udover noteringskursen på 105 kr. kunne Boozt fredag morgen også oplyse, at aktierne er solgt til omkring 2600 investorer. De private investorer tegner sig for ca. 23 pct. af udbuddet, mens institutionelle investorer står for resten.

Med noteringskursen på 105 kr. har Boozt foreløbig rejst 602 mio. kr., oplyser selskabet.

Boozt-koncernen havde i årets første tre kvartaler en omsætning på 2,9 mia. svenske kr., hvilket er en stigning på 23,5 pct. i forhold til samme periode sidste år.

BRANCHENYT
Læs også