Erhverv

A.P. Møller investerer trecifret millionbeløb i Marokkansk korn-operatør

Investeringen sikrer A.P. Møller Capital en ejerandel på 49 pct. af et marokkansk selskab, der der håndterer næsten halvdelen af al importeret korn i Marokko.

Ifølge A.P. Møller Capital er ivesteringen på mellem 50 og 150 mio. dollars. Foto: Anita Graversen

A.P. Møller Capital har netop gennemført købet af en aktiepost i det marokkanske Mass Céréales al Maghreb, der udbyder lager og logistisk infrastruktur for handel med landbrugsråvarer.

Ifølge A.P. Møller Capital, der er et datterselskab under den familiekontrollerede Mærsk-fonds investeringsselskab, A.P. Møller Holding, ligger investeringen på mellem 50 og 150 mio. dollars - altså mellem cirka 313 og 940 mio. danske kroner.

Det danske selskab overtager 49 pct. af aktierne i den marokkansk-baserede virksomhed.

Mass Céréales al Maghreb har i mere end et årti stået for håndtering samt opbevaring af korn og afgrøder ved havnene i Casablanca og Jorf Lasfar, skriver A.P. Møller Capital i en pressemeddelelse.

»I dag håndterer Mass Céréales al Maghreb over halvdelen af al korn, som bliver importeret i Marokko, og ambitionen er at udvide og blive et vigtigt selskab indenfor logistik tilhåndtering af afgrøder i flere lande i Afrika,« siger Kim Fejfer fra A.P. Møller Capital i meddelelsen og fortsætter:

»Vi er glade for at kunne understøtte denne ambition, som også passer godt med vores overordnede formål om at kombinere attraktive investeringer med jobskabelse og positiv samfundspåvirkning i Afrika.«

De resterende 51 pct. at aktierne ejes af et marokkansk holdingselskab ved navn Holding Marocaine Commerciale et Financiere.

Det marokkanske holdingselskab, som udgør en stor industrigruppe i Marokko indenfor alt fra banker til landbrug, er tilfredse med at få danske A.P. Møller Capital med i det marokkanske projekt.

»Vi er glade for at kunne byde A.P. Møller Capital velkommen som investor. Vi deler værdier med A.P. Møller Capital samt en vision om at understøtte Mass Céréales al Maghrebindsats i at blive ledende indenfor korn-logistik i Afrika,« siger Mohamed Hassan Bensalah, der er bestyrelsesformand i Holding Marocaine Commerciale et Financiere.

BRANCHENYT
Læs også