Erhverv

Snapchat udlodder millionbeløb til de bedste videoer - hver dag

Ordningen kommer til at løbe resten af 2020.

250 mio. mennesker bruger dagligt videotjenesten Snapchat. (AP Photo/Richard Drew)

Videotjenesten Snapchat, der primært brugest til korte videosekvenser med tekst og tale, vil hver dag i resten af 2020 udlodde 1 mio. dollars, svarende til over 6 mio. kr., til de bedste virale videoer.

Dette skriver BBC.

Det er både private mennesker og store Snapchat-stjerner, der frem til 2021 kan sigte efter millionen ved at producere en video, der er så god, at den går viralt på videotjenesten.

Pengene vil blive fordelt mellem de bedste videoer på dagen, og antallet af visninger er blandt andet et af kriterierne for at få del i kagen.

Snapchat indfører ifølge BBC konceptet, fordi tjenesten ønsker at tage kampen op med det kæmpestore videomedie Tiktok, der har tonsvis af brugere verden over. Det er altså en specifik del af Snapchats tjeneste, der minder om det koncept, man finder på Tiktok, hvor man ikke sender videoer direkte til en anden, men sender den ud i offentligt farvand, som Snapchat ønsker at promovere.

I de senere år har Snapchat haft rigeligt med konkurrence fra både Tiktok og eksempelvis Instagrams stories-funktion, hvor der også kan deles små videosekvenser med omverdenen. Trods dette har Snapchat dog ifølge BBC nået 250 mio. daglige brugere under coronakrisen.

Det vides ikke, hvor mange brugere, Snapchat påtænker at fordele pengene på, men for at modtage penge for sine videoer skal man dog være fyldt 16 år, mens der er regler for, at videoerne ikke må indeholde euforiserende stoffer eller alkohol, skriver BBC.

Læs også