Erhverv

Det tyske eliteindeks udvides med 10 selskaber

Det er et led i en større reform af indekset fra Frankfurt, der kaldes den største reform i DAX' 30-årige historie.

Det tyske eliteindeks DAX 30 bliver fra næste år udvidet med 10 selskaber. Foto: Finn Frandsen.

Tyskland ændrer radikalt på sit eliteindeks over de mest værdifulde tyske aktier.

Det kendte indeks DAX30 udvides med 10 selskaber. Fra september næste år bliver det i stedet til DAX40 eller DAX XL, skriver Handelsblatt.

Udover at udvide sit ledende indeks til DAX40 ændrer Deutsche Börse også i sit indeks MDAX til at indeholde 50 selskaber. I dag består dette indeks af 60 mellemstore virksomheder.

Ifølge Handelsblatt er det den største reform af indekset i godt 30 år.

Begrundelsen fra børsen i Frankfurt lyder, at man vil modernisere sine indeks og udvidelsen af eliteindekset vil "gøre det mere alsidigt og mere moderne".

De fleste lande har et eliteindeks, der viser udviklingen for de største og mest værdifulde selskaber på de enkelte børser.

I Danmark hedder indekset C25. Frem til og med 2017 bestod det af 20 selskaber og lød navnet C20. Men fra den 18. december 2017 blev udvidet fra 20 til 25 selskaber.

I Frankrig hedder det ledende indkes CAC40, i Storbritannien er det FTSE100 og de måske mest kendte er de amerikanske S&P 500 og Dow Jones Industrial Average.

Dow Jones Industrial Average (forkortet DJIA) er et aktieindeks skabt af grundlæggeren af Wall Street Journal og Dow Jones & Company i 1896.

Ifølge wikipedia er indekset det næstældste stadig eksisterende indeks over amerikanske aktier, efter Dow Jones Transportation Average. Ingen af de originale 12 aktier er stadig inkluderet i indekset, efter at General Electric (GE) udgik i juni 2018.

I dag består DJIA af de 30 største aktieselskaber i USA. Indekset indeholder ikke længere kun industrielle aktier, men alle typer virksomheder.

BRANCHENYT
Læs også