Erhverv

Regeringen vil give grønt lys til digitale generalforsamlinger i 2021

Hvis det står til regeringen, skal det også næste år være muligt for de danske virksomheder at afholde den årlige generalforsamling virtuelt.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil på vegne af regeringen tillade, at også de kommende generalforsamlinger i 2021 kan foregå virtuelt. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

De mange årlige generalforsamlinger i landets største virksomheder vil også det kommende år kunne foregå virtuelt.

I hvert fald, hvis det står til regeringen.

»Jeg ved, at mange selskaber er usikre på, hvad 2021 vil betyde for deres virke. For at sikre, at alle selskaber i god tid kan planlægge deres generalforsamlinger, så foreslår vi nu, at de i 2021 kan afvikle generalforsamlingerne digitalt. Så kan alle generalforsamlinger finde sted på en ansvarlig og tryg måde uanset, hvordan smittetrykket ser ud til den tid,« udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S), i en pressemeddelelse.

Folketinget førstebehandler i dag et lovforslag, som altså netop har til formål at tillade den praksis.

Indtil videre er det de færreste selskaber, der endnu er kommet med indkaldelser til deres årlige generalforsamling, men det har f.eks. medicoselskabet Ambu.

Selskabet kan ikke forbyde sine aktionærer at møde fysisk op, men i indkaldelsen er der en meget kraftig opfordring til, at aktionærerne holder sig væk, men derimod i stedet for vælger at deltage virtuelt.

BRANCHENYT
Læs også