Erhverv

Genmab skrotter lægemiddelkandidat

Biotekselskabet Genmab skrinlægger kræftprojekt, der ellers af amerikanske J.P. Morgan var spået et salgspotentiale på op til 2 mia. dollars om året.

Genmab smider nu en lægemiddelkandidat på porten, fordi den ikke har, hvad der skal til. Foto: Stine Bidstrup

Det danske biotekselskab Genmab er blevet en potentiel supersællert fattigere.

Genmab har nemlig valgt at skrotte lægemiddelkandidat enapotamab vedotin til behandling af kræft.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen.

»Vi er fast besluttet på at udvikle innovative antistof-midler til kræftpatienter, men desværre støtter data for enapotamab vedotin ikke at gå videre med denne kandidat,« udtaler Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab, i en kommentar til meddelelsen.

Lægemiddelkandidaten befandt sig i et fase 1/2-studie som en mulig behandling af solide tumorer.

Nyheden er utvivlsomt negativt for det danske biotekselskab, der her frem mod lukketid er nede med mere end 3 pct. i kølvandet på meddelelsen.

Genmab havde ambitioner om at udvikle lægemidlet til f.eks. behandling af lungekræft, og tidligere har amerikanske J.P. Morgan ifølge Børsen vurderet en chance for succes på 50 pct. og et topsalgspotentiale på 2 mia. dollars.

Det sagt har selskabet, ikke mindst personificeret ved Jan van de Winkel selv, tidligere været meget klare omkring, at Genmab er villige til at droppe projekter, hvis ikke innovationsbarren er høj nok.

På den positive side står derfor trods alt også, at omkostningerne har været begrænsede, fremfor hvis selskabet f.eks. havde nået at sende det i fase 3, det sidste studie inden et lægemiddel typisk kommer på markedet.

BRANCHENYT
Læs også