Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Flyselskaber står til at miste tæt på 1000 milliarder

Den positive indvirkning, som coronavaccine og efterfølgende genåbning vil have på økonomien og flytrafikken, vil ikke ske i stor stil før midten af 2021, lyder meldingen.

Corona rammer verden
Det skandinaviske luftfartsselskab SAS har for at klare sig igennem krisen fået en milliardindsprøjtning på 8,6 mia. kr. i en redningsplan, som den danske og svensk stat har støttet. Foto: Scanpix.

Omkring 980 mia. kr.

Så meget forventer den internationale luftfartsorganisation, IATA, at verdens flyselskaber vil tabe i 2020 og 2021 på grund af coronapandemien.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er, selv om at der tilsyneladende er en coronavaccine på vej i den nærmeste fremtid, og prognosen forventer en større genåbning af landegrænserne i 2021.

-  Den positive indvirkning, som det vil have på økonomien og flytrafikken, vil ikke ske i stor stil før midten af 2021, siger Alexandre de Juniac, generaldirektør i IATA, til Reuters.

I sommer forventede IATA, at det toårige tab for flyselskaberne ville blive omkring 630 mia. kr., men det er nu blevet sat op. IATA regner ligeledes med, at passagertallene vil falde til 1,8 milliarder i 2020. Året inden var der 4,5 milliarder flypassagerer. Luftfartsorganisationen gentog også et budskab om, at regeringen skal forsøge at erstatte rejserestriktioner med coronatest af rejsende.

Alexandre de Juniac henviser til testinitiativer i lande som USA, Frankrig og Tyskland.

-  Vi ser, at lande gradvis begynder at lytte til os, siger han til Reuters.

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS har for at klare sig igennem krisen fået en milliardindsprøjtning på 8,6 mia. kr. i en redningsplan, som den danske og svensk stat har støttet.

SAS havde fra maj til juni et underskud på 1,7 mia. kr. efter skat.

Selskabet har samtidig skåret 4000 stillinger fra.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også