Erhverv

Tesla når vild milepæl - runder markedsværdi på 500 mia. dollars

Tesla deler i den grad vandene, men trods en nedtur i begyndelsen af oktober, så er optimisterne indtil videre de store vindere.

Tesla-aktien er på en vild optur. Markedsværdien i 2020 er mere end femdoblet. Foto: Reuters.

Gal eller genial. Elon Musk og Tesla deler om nogen vandene, men indtil videre ser han ud til at være genial. I hvert fald hvis man måler på investorernes iver efter at købe aktien.

Mens mange igennem efterhånden lang tid har advaret om et selskab med en aktiekurs pumpet op til et uholdbart niveau, har investorerne kvitteret nok engang ved at handle Tesla-aktien op til nye rekorder.

I dag har Tesla så nået noget af en milepæl, da værdien nu for første gang nogensinde har passeret 500 mia. dollars. Og endda noget mere til.

Selskabet stiger i dag på børsen i USA med lige knap 6 pct., hvilket bringer markedsværdien op på lige over 525 mia. dollars.

Tesla-aktien fortsætter dermed gårsdagens optur, hvor der også var vind i sejlene.

Det skyldtes bl.a. en positiv analyse fra Wedbush, som tror, at Tesla når sit leverancemål til 2023 og løftede kursmålet for aktien til 560 dollars fra tidligere 500 dollars.

Det kom mindre end en uge efter en løftet anbefaling fra Morgan Stanley, der løftede anbefalingen til ”køb” fra ”ligevægt” og hævede kursmålet med 50 pct. til 540 dollar per aktie.

I sidste uge blev det annonceret, at Tesla fra den 21. december bliver indlemmet i det store brede amerikanske S&P 500-indeks.

Indlemmelsen i S&P 500 vil gøre det nødvendigt for indeksfonde, der følger indekset, at købe aktier for omkring 50 mia. dollars i Tesla.

En Tesla-aktie koster i dag 553 dollars.

BRANCHENYT
Læs også