Erhverv

Aktiekøb: Ét selskab er suverænt det mest søgte blandt danskerne

Når danskerne skal lede efter aktier at investere i på nettet skiller ét amerikanske selskab sig ud fra alle andre på en top 10.

Teslas stifter Elon Musk og Shanghais borgmester Ying Yong ses her ved åbningen af Teslas Y-program i Shanghai i januar i år. Oplysninger om bilproducentens aktier er det mest søgte på nettet blandt danskere med hang til investering. Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Danskerne er blevet langt mere villige til selv at investere i aktier. Især et selskab skiller sig ud, når der søges på oplysninger om et selskabs aktier.

Den suveræne topscorer er Tesla, viser en opgørelse fra Invezz.com.

I den seneste måned var der 67.300 søgninger på Teslas aktier – ”Tesla Stock”. Det svarer til 2.243 online søgninger om dagen.

Kursen på den amerikanske elbilproducents aktier er mere end firdoblet i år, og markedsværdien på Tesla har rundet 500 mia. dollars. Samtidig er stifteren, Elon Musk, blevet verdens på papiret næstrigeste mand. Kun overgået af Jeff Bezos fra Amazon.

Invezz.com har analyseret data fra Ahrefs.com for at finde frem til, hvilke selskaber danskerne udviser størst interesse for at investere i.

På andenpladsen kommer Apples aktier med gennemsnitligt 14.000 månedlige søgninger, mens Canopy Growth (cannabis) indtager tredjepladsen med 13.000 søgninger.

På fjerdepladsen finder man det eneste danske selskab på top 10. Det er Danske Bank med 10.000 søgninger i gennemsnit om måneden.

Top 10 over danskernes gennemsnitlige aktiesøgninger på en måned:

  1. Tesla – 67.300
  2. Apple – 14.000
  3. Canopy Growth – 13.000
  4. Danske Bank – 10.000
  5. Boeing – 9.600
  6. Teva Pharmaceuticals – 6.600
  7. Amazon – 6.350
  8. Facebook – 5.850
  9. Beyond Meat (plantebaseret kød) – 5.700
  10. Disney – 5.100

Aktiekursen på Tesla er steget markant, og det er måske ikke så underligt, når man ser på interessen for selskabets aktier i stort set hele verden.

Det er nemlig ikke kun i Danmark, at Tesla topper listen over mest søgte aktie.

Af 31 undersøgte europæiske lande ligger Tesla i top som den mest søgte aktie i 26 af landene.

Kun Italien (Amazon), Estland (Swedbank), Kroatien (AMD), Hviderusland (EPAM Systems) og Cypern (Apple) skiller sig ud.

Søgningerne afslører ikke, hvor mange der reelt har købt aktier. Kun at interessen for selskabernes aktier er til stede.

BRANCHENYT
Læs også