Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Medie: Højmark Rejser fyrer alle sine ansatte efter skiferien er aflyst

Nedslående rejsevejledninger og nedlukning i flere typiske skisportslande får rejsebureauet til at drosle helt ned.

Corona rammer verden
Det er sådan, at rejsebureauerne og mange skilsportsteder gerne vil præsentere en ferie på ski. Men i øjebliket er der lukket for de fleste pister og ikke mindst afterskiing. Foto: Davos Turistkontor.

Højmark Rejser i Ringkøbing fyrer alle sine ansatte, efter at den kommende skisæson er i fare for aflysning på grund af coronasmitten.

»Da coronaen startede i foråret, var der to uger tilbage af vores sæson, så det var ikke dramatisk for os. Men som månederne er gået med udviklingen af coronasmitten, så sidder vi lige nu i en situation, hvor skirejser ikke er det, der bliver solgt allermest af,« siger koncerndirektør Majbritt Jensen til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger har lukket stort set hele verden, og på mange skisportssteder kan man ikke få sæsonen i gang, fordi smittetallene i lande som Italien og Østrig er for høje og giver lukkede pister.

I alt har Højmark Rejser opsagt 14 medarbejdere. Der er ikke tale om en konkurs, og Majbritt Jensen siger til avisen, at hun håber på at kunne rive opsigelserne i stykker, hvis der hurtigt kommer en vaccine.

Højmark Rejser sender normalt folk afsted på både vinter/ski- og sommerrejser.

Hvis man går ind på andre rejsebureauers sider og kigger efter skirejser, så bliver de stadig udbudt. Men det er med store forbehold.

Eksempelvis skriver Nortlander på sin hjemmeside, at "du kommer på skiferie eller får pengene tilbage". Her følger man også nøje rejsevejledningerne, og de ser ikke for gode ud.

»Hvis Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til din destination, og det fortsat er sådan 14 dage før afrejse, får du det fulde beløb tilbage. Det samme gælder, hvis det sker indenfor 14 dage før afrejse,« skriver selskabet på sin hjemmeside.

En stort set enslydende tekst kan man finde på flere andre hjemmesider hos udbydere af skirejser.

Går man eksempelvis ind og søger på italienske skimuligheder, så oplyser myndighederne, at pisterne er lukkede i foreløbigt november for alt andet end konkurrencer.

I Østrig er pisterne lukkede frem til mindst den 6. december, ifølge Austria.info.

BRANCHENYT
Læs også