Erhverv

Ny antistoftest godkendt: Kan måle, hvor godt man er beskyttet

De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt en ny generation af antistoftests, der kan måle, hvor godt man er beskyttet mod eventuel ny smitte.

SOS International er en privat testklinik på Frederiksberg, der tilbyder selvbetalte såkaldte antigentests for covid-19. Det er en hurtig coronatest, ikke at forveksle med en antistoftest, og de tages gennem næsen i stedet for munden. Svartid er 15 min. Foto: Arkiv.

En helt ny type antistoftest kommer nu på markedet i USA.

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har nemlig godkendt testen Covid-Seoklir, som kan nemlig måle, hvor mange neutraliserende antistoffer personen har.

Det skriver CNBC.

FDA har tidligere godkendt antistoftests, der kunne estimere antallet af de neutraliserende antistoffer, men dette er altså den første test, som reelt kan måle niveauet.

Den nye test er ifølge det amerikanske medie ikke mindst vigtig, fordi den vil kunne give helt ny viden om, hvor godt tidligere smittede med coronavirus reelt er beskyttet for ikke at få det igen.

Den vil også kunne bruges til at sige noget om, hvor godt en vaccine virker, når en eller flere af disse snart forventes at komme på markedet.

»Den vil generelt muliggøre studier af immunitet og relationen mellem immunitet og niveauet af antistoffer, det enkelte individ har,« siger Erik Lium, chef for kommerciel innovation på Mt. Sinai.

Den nye test er udviklet i et partnerskab mellem netop Mt. Sinai og det unge diagnostikselskab Renalytix.

De to parter har yderligere et partnerskab med selskabet Bio-Techne, med en markedsværdi på knap 12 mia. dollars, der står for produktionen af testen. På nuværende tidspunkt kan der produceres 10 mio. om måneden.

Testen har vist sig at være korrekt i 98,8 pct. af tilfældene, når det handler om positive diagnoser og 99,6 pct. rigtige, når der er tale om negative diagnoser.

BRANCHENYT
Læs også