Erhverv

Dansk kapitalfond på opkøbseventyr i vikarbranchen

Kapitalfonden Axcel vil konsolidere vikarbranchen og køber tre vikarselskaber for at slå dem sammen.

Ledende partner i kapitalfonden Axcel, Christian Schmidt-Jacobsen, vil på sigt sørge for, at der kan skabes en førende nordisk aktør i vikarbranchen. Foto: PR

Den danske kapitalfond Axcel har ikke bare købt et eller to men hele tre vikarbureauer for derefter at lægge dem sammen.

Det oplyser Axcel i en pressemeddelelse om købet af virksomhederne TeamVikaren/PersonaleBørsen, Protemp og Moment.

Ifølge Axcel er TeamVikaren/PersonaleBørsen geografisk særligt stærk i det jyske, mens Moment er størst på Sjælland. Protemps vikarforretning har hovedsæde i Fredericia og er særligt kendetegnet ved ekspertise inden for håndværkerfagene.

En afgørende faktor for investeringerne har dog ikke mindst været Moments IT-system.

»IT-platformen spiller en vigtig rolle i vikarbranchen. Et godt system kan løfte serviceniveauet over forkunder og vikarer og styrke medarbejdertilfredsheden, samtidig med, at det bidrager til lønsomheden.Vi har analyseret området grundigt, og vores konklusion er, at Moment står stærkest i branchen i Danmark på IT,« udtaler Christian Schmidt-Jacobsen, ledende partner hos Axcel, i en kommentar.

Med investeringen ser Axcel på sigt et potentiale for at skabe en samlet førende nordisk aktør, og i den forbindelse indtræder den tidligere ISS-topchef Jeff Gravenhorst som bestyrelsesformand.

Han ser den nye platform som »(...) starten på en konsolidering af den danske vikarbranche.«

Axcel kommer til at sidde på majoriteten af aktierne og får to pladser i selskabets bestyrelse. Den fremtidige direktion udgøres af de to Moment-stiftere, Morten T. Højberg og Thomas Gleerup.

Det samlede selskab vil have en omsætning på 850 mio. kr. og 150 medarbejdere fordelt på 11 kontorer i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også