Erhverv

Blev landskendt på tv: Jens Romundstad færdig som topdirektør i Coop

Torsdag meldte Coop en stor ledelsesrokade ud. Blandt de fratrådte er HR-direktør Jens Romundstad, som blev landskendt for 22 år siden.

Jens Romundstad var i en årrække salgsdirektør i Fakta. Siden blev han HR-direktør i hele Coop, men den stilling er han nu fratrådt. Foto: Cicilie S. Andersen

Jens Romundstad blev landskendt som Biker-Jens for 22 år siden i tv-programmet Robinson.

Siden har han gjort karriere i dagligvarebranchen, hvor han har arbejdet sig op gennem rækkerne og til sidst endt som HR-direktør i Coop med over 1.000 butikker og tusindvis af ansatte.

Jens Romundstad har tilmed vundet flere priser for sit arbejde. Senest blev det i september til HR-prisen, der uddeles af Dansk HR.

Men nu er det slut med at være topleder i Coop. For Jens Romundstad var blandt de personer, der torsdag fratrådte i forbindelse med en storstilet ledelsesrokade.

»Hvad pokker skal man næsten sige?« lyder det fra Jens Romundstad, da Finans fanger ham over telefonen fredag morgen.

De mange ændringer i Coop

Coops adm. direktør Kræn Østergaard Nielsen har torsdag lanceret en ny plan, der betyder en række ændringer i organisationen. 70 stillinger nedlægges, og 40 nye oprettes.

Der er også ændringer i ledelsen. Blandt de tiltag er:

 • Allan Kristoffersen får jobbet som koncerndirektør for Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen. Han kommer fra en stilling som retaildirektør i Matas, og har tidligere haft en række ledende jobs i Coop.
 • Som kædedirektør for Kvickly er udnævnt Torben B. Andersen, der hidtil har været kædedirektør for Dagli´Brugsen.
 • Som kædedirektør for SuperBrugsen er udnævnt Jesper Gottschalck Jensen. Han har hidtil været salgsdirektør for kæden.
 • Til jobbet som kædedirektør for Dagli´Brugsen er en søgning i gang.
 • Som kædedirektør for Coop 365 & Fakta er udnævnt Thomas Nielsen. Han kommer fra jobbet som adm. direktør for isenkramkæden Kop & Kande.
 • I Irma fratræder direktør Søren Steffensen, mens der søges efter en afløser.
 • Der oprettes en ny stilling som digital & e-commerce direktør med Morten Viktor, der hidtil har været digital direktør i Coop.
 • Der oprettes en ny stilling i direktionen som koncerndirektør (COO) med ansvar for indkøb, sortiment og logistik, der besættes af Per Thau. Han har tidligere været bl.a. adm. direktør for Dagrofa og kædedirektør i Coop.
 • Som kommerciel direktør for Coop 365 og Fakta er udnævnt Janus Højgaard, der kommer fra en stilling som kommerciel direktør for Søstrene Grene.
 • Som ny supply chain direktør tiltræder Carl-Johan Vang Christensen.
 • I den nuværende direktion fratræder koncerndirektør Stina Glavind.
 • Direktør for driftssupport Mikkel Banke Karlsson fratræder.
 • HR-direktør Jens Romundstad fratræder.
 • Jan Madsen skifter fra koncerndirektør og direktionsmedlem til jobbet som adm. direktør for Coop Invest og softwareselskabet Lobyco A/S.
 • Koncerndirektør Jens Visholm, der hidtil har haft ansvar for indkøb, marketing og CSR i direktionen, fortsætter der med ansvar for kunder & kommunikation.

Kilde: Coop Danmark

Han kalder de seneste ni års ansættelse i Coop for virkeligt spændende, og han er taknemmelig over de muligheder, han har fået.

»Jeg har prøvet at have ansvaret for 4.000 ansatte og en omsætning på op mod 4 mia. kr. Det har været udfordrende og lærerigt,« siger Jens Romundstad.

Du lyder ikke forbitret, selvom du lige har mistet dit job?

»Det er jeg overhovedet heller ikke. For det er et vilkår, at man kan blive fyret på det her niveau. Lige om lidt fylder jeg også 50 år, og i den sammenhæng er det en gave at få så meget tid, som jeg nu får,« siger han.

Jens Romundstad er uddannet civiløkonom og har senere taget en HD i organisation. Udover sit job som HR-direktør i Coop har han også arbejdet ved siden af som foredragsholder og bestyrelsesmedlem i koncernen LHG Group.

Netop bestyrelsesvejen udelukker han ikke at bruge mere tid på nu.

Den nye topchef i Coop, Kræn Østergaard Nielsen, ønskede at sætte sit eget ledelseshold. Derfor blev 70 stillinger nedlagt, mens 40 nye blev oprettet torsdag.

Jens Romundstad var blandt de mest prominente navne, der røg i Coops store ledelsesrokade. Hans stilling som HR-direktør er nu ledig.

Blandt de andre, som Coop sagde farvel til, var koncerndirektør Stine Glavind og Irma-direktør Søren Steffensen.

Jens Romundstad arbejdede med HR i først dagligvarekoncernen Dagrofa, inden han i 2011 blev HR-chef i Fakta, som er én af Coops kæder. Her blev han senere salgsdirektør, og i 2019 blev han forfremmet til HR-direktør for hele Coop, som dækker kæderne Fakta, Kvickly, Irma, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Coop 365.

Jens Romundstad fik i 2018 overrakset CSR People Æresprisen af Prins Joachim. Prisen blev givet for Romundstads store sociale indsats, heriblandt initiativet Klar til Start, som er et uddannelses- og træningsforløb for unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse.

Mange af autisterne har efter forløbet fået fast job i dagligvarebranchen.

Coop ejes af 1,8 millioner medlemmer  og har en omsætning på knap 43 mia. kr.

Læs også
Top job