Erhverv

Slack-stifter lægger 400 mio. dollars til formuen efter salgsrygter

Stewart Butterfield har i den grad fået noget ud af, at der er rygter om et opkøb af det firma, han står i spidsen for.

Foto: Jens Kalaene/picture-alliance/dpa/AP

Stewart Butterfield er på ganske få dage blevet ikke mindre end 400 mio. dollars rigere.

Det skyldes ifølge Bloomberg rygterne om et muligt salg af softwareselskabet Slack til Salesforce.

Særligt onsdag i denne uge tog rygterne fart, hvilket fik aktiekursen til at hamre i vejret med hele 38 pct. og dermed bidrog kraftigt til, at Stewart Butterfields aktier i Slack nu er 1,6 mia. dollars værd.

Slack blev grundlagt af netop Stewart Butterfield, som i sin tid stod bag fototjenesten Flickr, der blev solgt til Yahoo – og Cal Henderson.

Oprindeligt var det bare et internt værktøj i deres selskab, som lavede noget helt andet, men Slack blev hurtigt et fænomen, da det blev lagt ud, så andre kunne bruge det også. Sikkert er det også, at stifteren adskiller sig på flere forskellige niveauer.

Udover at have en gudsbenådet evne til at starte nye succesfulde selskaber, lægger han heller ikke fingrene imellem, når han f.eks. skal beskrive dele af sin egen opvækst.

»Min far er fra New York og min mor fra Montreal, og de havde virkelig ingen idé om, hvad de lavede og prøvede at leve af landet. Det var rimelig nemt at dyrke en stor squash, men du kan ikke kun leve af squash. Da jeg var omkring fem år, flyttede vi til byen,« har den filosofiuddannede entreprenør bl.a. tidligere fortalt.

BRANCHENYT
Læs også