Serier

Vi står forhåbentlig med 10 coronavacciner til sommer

Allerede til sommer er der mulighed for, at verden har fået hele 10 coronavacciner på markedet, lyder det.

Corona rammer verden
Verden skriger på coronavacciner, og flere er på vej på markedet. Senest har regeringen og sundhedsmyndighederne i Danmark fremlagt en strategi for, hvem der først skal have en vaccine i Danmark. Foto: Arkiv.

Der er god grund til optimisme, for allerede til sommer kan verdenssamfundet stå med hele 10 godkendte coronavacciner, som har bevist deres værd.

Det mener Thomas Cueni, der er generaldirektør i International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (IFPMA), som er den globale sammenslutning af medicinalselskaber og medicinalbrancheforeninger.

»Vi vil forhåbentlig have 10 vacciner til sommer, som har bevist deres værd. Men de er alle nødt til at komme på markedet igennem en streng og videnskabelig kontrol af regulatorerne,« siger han på et pressemøde ifølge Reuters.

Udmeldingen kommer på et tidspunkt, hvor indtil videre tre ud af tre vacciner har meldt om solide fase 3-data, de sidste inden et lægemiddel typiske kommer på markedet.

Senest er der dog opstået en del usikkerhed omkring britisk-svenske AstraZenecas vaccine, som nu bl.a. står over for at skulle igennem et nyt studie.

»Indtil videre har tre ud af tre ramt. Jeg forventer, at vi vil se noget lignende med Johnson & Johnsons, Novavax, Sanofi, GSK, mange andre og Merck,« siger Thomas Cueni med henvisning til en række af de øvrige medicinalselskaber, som er i gang med at udvikle en coronavaccine.

Generaldirektøren nævnte på intet tidspunkt hverken potentielle vacciner fra Kina eller Rusland med et eneste ord.

BRANCHENYT
Læs også