Erhverv

Rigspolitiet stævner tidligere chef: Vil have gyldent håndtryk tilbage

Efter omfattende efterforskning, vælger Rigspolitiet nu at stævne en tidligere afdelingschef for at få hende til at tilbagebetale sit gyldne håndtryk på 1,4 mio. kr.

Rigspolitiet har siden 2017 forsøgt at få en afklaring i sagen om en privat betaling på ca. 800.000 kr. til en tidligere afdelingschef Foto: Linda Johansen/Polfoto

Efter flere forgæves forsøg på at få tidligere afdelingschef Bettina Jensen til frivilligt at betale sit gyldne håndtryk tilbage, vælger Rigspolitiet nu at gå rettens vej.

Det skriver B.T., der gennem lang tid har fulgt en igangværende efterforskning af Bettina Jensen.

Hun var afdelingschef i Rigspolitiet fra 2011 til 2017 og trådte af med et betydeligt beløb - 1,4 mio. kr. Det beløb vil Rigspolitiet nu have, at Bettina Jensen betaler tilbage, da man efterfølgende, ifølge avisen, har valgt at bortvise hende med tilbagevirkende kraft.

Bortvisningen sker efter Rigspolitiet gennem en længere periode har været genstand for efterforskning, fordi Bettina Jensen angiveligt skulle have modtaget tæt på 800.000 kr. privat som tak fra en konsulent, som Bettina Jensen gennem tre år har udstedt opgaver for i alt 10,5 mio. kr.

Ifølge Bettina Jensen selv, var de 800.000 kr. betaling for noget konsulentarbejde, hun selv havde lavet ved siden af sit job i Rigspolitiet. En forklaring, der bakkes op af konsulenten, der har lavet indbetalingen.

Efter Bettina Jensens afskedigelse, valgte Rigspolitiet at politianmelde hende - en sag, der blev henlagt indtil januar i år, hvor Rigsadvokaten valgte at genoptage den tre år gamle sag efter en klage fra Rigspolitiet.

Hverken Bettina Jensen eller konsulenten har ønsket at svare på spørgsmål fra B.T. Det samme gør sig gældende for Bettina Jensens advokat, der dog sår tvivl om tilbagekravets holdbarhed.

»Under alle omstændigheder vil en bortvisning ikke kunne ske med tilbagevirkende kraft, hvorfor den løn, der er udbetalt i perioden fra indgåelse af fratrædelsesaftalen og indtil fratrædelsestidspunktet, ikke kan kræves tilbagebetalt,« skriver advokaten i et svar til Rigspolitiet, ifølge B.T.


BRANCHENYT
Læs også