Erhverv

Nu får 2.200 medarbejdere stor bonus for indsatsen

Landets næststørste modekoncern giver medarbejderne en klækkelig bonus som tak for hjælpen, da coronamørket var sortest.

Adm. Direktør Jens Poulsen takker medarbejderne for den hjælp, de har ydet i coronakrisens hidtil værste måneder for modekoncernen. Foto: Stine Bidstrup

Medarbejderne i DK Company var særligt behjælpelige, da coronakrisen ramte Danmark. Da det så sortest ud, gav de chefen en hjælpende hånd ved frivilligt at gå 20 pct. ned i løn over en periode på tre måneder.

»Da det så allerværst ud, var medarbejderne et fyrtårn i en mørk tid. Det var et udtryk for, at vi stod sammen. Det var jo tydeligt for enhver, at det kunne ende med en likviditetskrise, hvis det varede i lang tid,« siger Jens Poulsen, der er adm. direktør i DK Company, der er Danmarks næststørste koncern i tøjbranchen efter modegiganten Bestseller.

De 20 pct., som medarbejderne frivilligt gik ned i løn, da pandemien var på sit højeste i foråret, blev betalt tilbage ved sommerferien, og nu har DK Company valgt, at et forventet stærkt regnskab skal komme de 2.200 medarbejdere til gode.

De 2.200 ansatte, som dækker medarbejdere i alle stillinger og i alle lande i modekoncernen, kan se frem til en bonus på 20 pct. af lønnen i november.

»Vi besluttede os for at gøre det, fordi de var der, da det så mørkest ud. Det, vi gerne vil sige, er, at vi skal skabe værdi for hinanden, og så vil sige tak for det, det har gjort for os,« siger direktøren, der desuden fortæller, at den samlede bonus kommer til at lyde på lidt over 10 mio. kr.

DK Company har måttet nedlægge 160 stillinger under coronakrisen. Modekoncernen har desuden modtaget lønkompensation, men om kompensationen fra staten vil blive tilbagebetalt, har DK Company endnu ikke taget stilling til.

I 2019 omsatte modekoncernen for 3,4 mia. kr. og tjente knap 150 mio. kr. på bunden. Den fører blandt andet mærker som Martinique, !Solid, Karen By Simonsen og Casual Friday.

BRANCHENYT
Læs også