Serier

Demants adm. direktør: Ser ketchup-effekt i markedet efter corona

Corona rammer verden
Administrerende direktør for høreapparatkoncernen Demant, Søren Nielsen. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Der er en stor gruppe af førstegangsbrugere, der ikke er kommet i gang med at bruge høreapparat under covid-19-krisen, men det vil komme "før eller siden", vurderer administrerende direktør for høreapparatkoncernen Demant, Søren Nielsen, som derfor ser en ketchup-effekt på den anden side af corona.

- Men der er en meget stor gruppe af førstegangsbrugere, som aldrig er kommet i gang, og jeg er helt sikker på, at de kommer før eller siden, siger Søren Nielsen i et interview med Ritzau Finans.

Efter en stor opbremsning under første bølge af covid-19, er er der sket en bedring i andet halvår, men den øgede trafik hos høreapparatforhandlerne er primært af dem, som har høreapparat i forvejen.

Derfor er den overordnede situation på markedet stadig "lidt afventende", ifølge Søren Nielsen.

- Vores høreapparatmarked har sådan set vist ekstrem god modstandsdygtighed her i andet halvår, og vi har ikke set nogen betydelig tilbagegang som følge af anden runde af corona. Men omvendt er det også klart, at det uudnyttede potentiale, der kommer fra foråret i form af det, vi kalder "pend-up demand", endnu ikke er blevet forløst.

- Der er stadigvæk nogen, som lige afventer, så det hele er fladet ud, og det er hverken gået meget op eller meget ned, men det er sådan lidt i stilstand i markedet lige nu, forklarer Søren Nielsen.

Der er imidlertid store forskelle i de underliggende markeder.

- Der er der nogle kanaler og markeder, som er meget langt fra normalen. Det er typisk markeder med meget store statssystemer, hvor man bliver behandlet på et hospital, og hvor der derfor er ret store begrænsninger og restriktioner, og hvor produktiviteten ikke er høj.

- Og så er der det, vi kalder eksportmarkeder - altså 3. verdenslande, som hver især er små, men samlet set udgør måske op imod 5-10 pct. af verdensmarkedet. De har det heller ikke særligt godt stadigvæk. Nordamerika er også hårdt ramt, hvor USA i øjeblikket har det højeste antal indlæggelser og antal døde under corona, siger Søren Nielsen.

BRANCHENYT
Læs også