Erhverv

Borerigselskab med nyt underskud: Ser store ændringer i industrien

Det udfordrende forretningsmiljø de seneste år kombineret med covid-pandemien har været meget hård ved industrien, og flere selskaber søger kreditorbeskyttelse og andre former for finansiel restrukturering. Foto: Bloomberg/Jason Alden

Borerigselskabet Borr Drilling falder tungt på børsen i Oslo mandag efter offentliggørelsen af et nyt stort underskud i tredje kvartal.

En foreløbig opgørelse viser et fald i omsætningen til 59,2 mio. dollar fra 84,0 mio. dollar kvartalet før, og bundlinjen viser et underskud på 61,9 mio. dollar mod et minus på 109,6 mio. dollar i andet kvartal.

Underskuddet tærer yderligere på det finansielt trængte selskab, som ved udgangen af tredje kvartal havde en kontantposition på 12,5 mio. dollar mod 34,6 mio. dollar tre måneder tidligere.

Borr Drilling skriver også i regnskabet, at det "fortsat står foran en meget udfordrende finansiel situation i fjerde kvartal og gående ind i 2021". Og selskabet er derfor også i dialog med sine kreditorer med henblik på at få forlænget kreditfaciliteter.

Det udfordrende forretningsmiljø de seneste år kombineret med covid-pandemien har været meget hård ved industrien, og flere selskaber søger kreditorbeskyttelse og andre former for finansiel restrukturering.

Derfor er der også udsigt til store forandringer i branchen, forudser selskabet.

- Disse tiltag vil sandsynligvis føre til betydelig konsolidering i fremtiden og skabelsen af stærkere selskaber, der vil være i stand til at modstå de cykliske svingninger i vores forretning og servicere de langsigtede behov hos kunderne.

- Baseret på ambition, flåden af aktiver og operationelle kompetencer er vi stærkt overbeviste om, at der er en rolle for Borr Drilling at spille i den konsolideringsproces. Offshore drilling-industrien vil sandsynligvis forandre sig betydeligt i løbet af de næste 12-18 måneder, og vi er fast besluttede på at bidrage positivt i den proces, og hermed at skabe værdi for investorer, kunder og andre skakeholders, skriver Borr Drilling i regnskabet.

Aktien i Borr Drilling ligger ved 12.30-tidne 12 pct. lavere i 6,735 norske kr. på børsen i Oslo. På børsen i København falder Maersk Drillings aktie til sammenligning med 2,1 pct. til 182,80 kr.

BRANCHENYT
Læs også