Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk modekoncern i kæmpetab: Milliardær må skyde penge ind

IC Group, der i 2019 forlod fondsbørsen, er hårdt presset af coronakrisen.

Corona rammer verden
Niels Martinsen og hans familie ejer IC Group, som blev købt af fondsbørsen i 2019. Foto Mik Eskestad

Milliardæren Niels Martinsen købte i 2019 sit livsværk IC Group tilbage.

Det betød, at modekoncernen i fjor blev afnoteret fra den danske fondsbørs og ikke hele tiden skulle stå til afregning på aktiemarkedet.

Afnoteringen betød desuden, at IC Group slap for hvert kvartal at fremlægge regnskab, men i stedet nu kan nøjes med at gøre det én gang om året, når der skal offentliggøres årsregnskab.

Netop årsregnskabet har IC Group lige fremlagt, og det byder på et massivt underskud efter skat på 154 mio. kr. Samtidig er omsætningen faldet med 21 pct. til 862 mio. kr., viser regnskabet for det forskudte regnskabsår, der løb til udgangen af juni i år.

IC Group står bag mærkerne Tiger of Sweden og By Malene Birger. Disse mærker er ramt af coronakrisen, og det har altså ført til det »uventede tab« på 154 mio. kr., som det formuleres i regnskabet.

Underskuddet har også den konsekvens, at mere end halvdelen af aktiekapitalen er tabt i IC Group.

»Det er ledelsens forventning, at egenkapitalen vil blive genetableret ved en kapitalforhøjelse, som vil blive gennemført i løbet af 2020/2021,« står der i regnskabet.

Med andre ord forventes ejer Niels Martinsen altså at skyde penge ind i koncernen i løbet af indeværende regnskabsår.

IC Group forventer tilmed en faldende omsætning og et negativt driftsresultat i 2020/2021. Den forventning kan lide et yderligere knæk med nye nedlukninger og restriktioner som følge af coronakrisen, fremgår det af regnskabet.

450 personer var beskæftiget i IC Group-koncernen i det seneste regnskabsår. Det er markant nedgang modsat tidligere i år. Går man blot tre år tilbage, var der næsten 1.200 ansatte i modekoncernen.

Forklaringen skal findes i, at IC Group tidligere rummede flere tøjmærker, som er solgt fra.

I 2014 blev en stribe modemærker solgt til konkurrenten DK Company, mens det store mærke Peak Performance i 2018 blev afsat til en finsk koncern. Også i 2018 blev IC Groups ejerandel i mærket Designers Remix afhændet, mens det lille mærke Saint Tropez blev overtaget tidligere i år af DK Company.

Efter afnoteringen af IC Group er det meste lagt ud til de resterende mærker Tiger of Sweden og By Malene Birger. Herunder strategi og værdikæder.

IC Group blev skabt ud fra tøjfirmaet Inwear, som Niels Martinsen var med til at etablere i 1969. Det blev fusioneret i 2001 med konkurrenten Carli Gry International.

BRANCHENYT
Læs også