Erhverv

Ørsted mødt med skattekrav på 6,6 mia. kr. for britiske havvindmøller

Den danske energigigant Ørsted mangler at betale samlet 6,6 mia. kr. i skat i Danmark, mener Skattestyrelsen. Ørsted er uenig og har klaget over afgørelsen.

Foto: Ørsted

To britiske havvindmølleparker og de indtægter, de skaber, skal beskattes i Danmark. Dermed mangler Ørsted at betale samlet 6,6 mia. kr. i dansk skat, har Skattestyrelsen afgjort. Kravet består af 5,1 mia. kr. i skat og 1,5 mia. kr. i renter.

Det oplyser Ørsted, der fik afgørelsen i dag, og nu har valgt at klage over den. Argumentet lyder, at havvindmølleparkerne bliver drevet af datterselskaber i England og at der allerede betales skat der.

»Skattestyrelsens afgørelse beror på en klar misforståelse af risici og værdiskabelse i vores forretningsmodel for udvikling, konstruktion og drift af havvindmølleparker. Allerede tilbage i 2015 bad vi de danske og britiske skattemyndigheder om at afklare beskatningsretten mellem de to lande, så havvindmølleparkerne ikke ville blive dobbeltbeskattet. De danske skattemyndigheder afbrød imidlertid forhandlingerne og har ikke siden ønsket at genoptage dem,« udtaler Marianne Wiinholt, koncernøkonomidirektør i Ørsted, i meddelelsen.

Det er vindmølleparkerne Walney Extension og Hornsea 1, der er kommet i søgelyset hos de danske skattemyndigheder. Men om der er flere, lignende krav på vej, kan Ørsted ikke sige.

Ørsted har klaget til Landsskatteretten, men taber selskabet sagen, kan det samlet koste fire mia. kr. i ekstra skat med beskatning efter danske regler i stedet for de britiske.

Selskabet oplyser, at afgørelsen ikke påvirker de finansielle forventninger for 2020 eller det investeringsniveau, der er meldt ud.

BRANCHENYT
Læs også