Erhverv

Helle Thorning skal nu svinge pisken over Facebook

Den tidligere danske statsminister sidder i en bestyrelse, der skal vurdere, hvorvidt forskellige former for indhold skal accepteres på Facebook og Instagram.

Artiklens øverste billede
Helle Thorning Schmidt skal være med til at bestemme, hvad der er okay og ikke okay på Facebook og Instagram. Foto: Jakob Jørgensen

Den tidligere danske statsminister Helle Thorning Schmidt starter nu arbejdet i Facebooks tilsynsbestyrelse, hvor de første seks konkrete sager netop er havnet på bestyrelsens arbejdsbord.

Hun skal sammen med resten af bestyrelsen vurdere, om hvorvidt indholdet i de seks sager er i orden eller ej på Mark Zuckerbergs kæmpemedie Facebook.

Dette skriver BBC.

I sommer blev hun medformand for Facebooks ”Oversight Board”, der har til opgave at kontrollere og vurdere noget af indholdet på både Facebook og billedmediet Instagram. Efter eget udsagn var hun desuden med til at finde, interviewe og hyre de øvrige medlemmer af Facebooks kommende tilsynsorgan.

Nu får tilsynsorganet de første opgaver på disken.

Det drejer sig om alt fra billeder af blottede bryster til om, hvorvidt et billede af et dødt barn skal accepteres på Facebook.

Her ses tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt i selskab med Facebook-stifter og direktør Mark Zuckerberg.

I alt er der blevet modtaget over 20.000 anmeldelser af indhold siden oktober, hvoraf seks er blevet udpeget til at skulle håndteres af den bestyrelse, Helle Thorning er et fremtrædende medlem af.

»Facebook skal følge vores beslutning. Det betyder, at hvis de har taget indhold ned, skal de putte det tilbage. De skal også bruge det som en retningslinje for andre lignende sager,« siger Helle Thorning Schmidt til BBC.

Facebook har sammen med andre sociale medier som eksempelvis Twitter, der blandt har været flittigt brugt af den afgående præsident Donald Trump gennem præsidentperioden, på det seneste valgt at have øget fokus på, hvilket indhold der er at finde på deres platforme.

Eksempelvis lavede Twitter under det amerikanske valgkamp 2020 en etikette, der blev sat på opslag, der indeholdt informationer eller andet materiale, hvor der ikke var sikkerhed omkring validiteten.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.