Serier

Står bag flere klassikere: Møbelkoncern i generationsskifte

Fjerde generation i familiefirmaet Carl Hansen & Søn har nu overtaget ejerskabet.

Corona rammer verden
Knud Erik Hansen, adm. direktør i Carl Hansen & Søn, som blandt andet står bag møbler fra Wegner. Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Carl Hansen & Søn, der producerer møbelklassikere fra designere som Hans Wegner og Børge Mogensen, er kommet på nye hænder.

Men som det er tradition i virksomheden, bliver det i familien. Fjerde generation i form af Morten Hai van Bui Hansen er således ny hovedaktionær i Carl Hansen & Søn-koncernen, fremgår det af oplysninger i cvr-registeret.

Den hidtidige ejer, ægteparret Knud Erik Hansen og Inger Marie Jensen Hansen, fortsætter som minoritetsejere og vil stadig stå i spidsen for møbelkoncernens drift.

»Min hustru og jeg vil fortsætte ved roret i Carl Hansen & Søn i en årrække endnu, men med generationsskiftet er vi godt klædt på til fremtiden. Vi er overbeviste om, at når dagen kommer, hvor vor søn skal overtage ledelsen, har han alt, hvad der kræves af en god leder for at kunne forsætte den daglige drift af virksomheden samt, at han vil formå at fortsætte den vækstrejse, Carl Hansen & Søn har været på i de sidste mange år,« siger Knud Erik Hansen til Wood Supply.

Carl Hansen & Søn blev grundlagt i 1908. Koncernen omsatte i 2019 for knap 700 mio. kr., havde et overskud på 27,7 mio. kr. og beskæftigede næsten 1.500 ansatte på verdensplan.

Møbelkoncernen har de seneste år set omsætningen stige markant. Specielt takket være Wegners verdensberømte CH24 Y-stol. Desuden begynder flagskibsbutikker i byer som London, Stockholm, San Francisco og Osaka at fylde mere i omsætningen. For nylig åbnede Carl Hansen & Søn også en butik i Paris, og flere butikker er på vej.

Coronakrise eller ej, så står den langsigtede målsætning om fortsat vækst på samtlige markeder og at nå en omsætning på at 1 mia. kr. stadig klar. Det forklarede Knud Erik Hansen tidligere på året til Finans.

»På trods af coronapandemien vil jeg gerne tillade mig at være optimistisk. Maskinerne kører og ordrebøgerne er fortsat godt fyldt op. Jeg tror på, at der fortsat vil være stor sult efter unikke danske designklassikere. Derfor forventer jeg også, at vi fortsat oplever fremgang i 2020,« sagde han.

BRANCHENYT
Læs også