Erhverv

Dansk køkken- og badeværelsesbrand solgt til svenske hænder

Den danske familievirksomhed Cassøe, der blandt andet leverer produkter til køkken og badeværelse, er blevet solgt til den svenske børsnoterede koncern Svedbergs AB.

Cassøe er netop blevet solgt til den svenske koncern Svedbergs AB. Foto: Cassøe Foto: Cassøe Michael Cassøe fortsætter som adm. direktør efter frasalget til svenske hænder. Foto: Cassøe

Den danske leverandør af badeværelsesudstyr og køkkenarmaturer, Cassøe A/S, er netop blevet solgt til den svenske pendant Svedbergs AB. Ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Svedbergs, beløber salget af Cassøe sig til i alt 70 mio. danske kroner.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

»Det har naturligvis været en kæmpestor beslutning. Det har været en enorm berigende oplevelse at drive Cassøe-brandet igennem de seneste 12 år. Vi har arbejdet målrettet på at skabe et moderne brand inden for køkken- og badinteriør med fokus på innovation i vores produkter og kundefokus. Og det vil vi fortsætte med – og udvikle på«, udtaler Michael Cassøe, som fortsætter sit virke som adm. direktør efter opkøbet.

Svedbergs leverer ligesom danske Cassøe interiørprodukter til køkken og badeværelse og er børsnoteret i Stockholm. Koncernen omsætter for cirka 600 mio. svenske kr. årligt.

Det er dog ikke helt slut med Cassøe som varemærke, der har eksisteret siden 1997. Den nye ejer ønsker at fastholde fokus på Cassøe som selvstændigt brand.

»Det har haft stor betydning for vores beslutning om at sælge, at Svedbergs fra starten har udtrykt et klart ønske og holdning om at fortsætte med Cassøe som et selvstændigt brand med en ambitiøs vision. Og endnu større betydning, at vi fortsætter med vores helt unikke team af medarbejdere,« siger Michael Cassøe.

Cassøes omsætning i 2020 forventes at udgøre godt 60 mio. kr. med et resultat efter skat på ca. 11 mio. kr.

Michael Cassøe overtog roret i familievirksomheden i 2008. Inden skiftet sad han som direktør hos en lokal bordpladeproducent. Men da svigerfar og stifter, Peter Cassøe, ville i gang med et generationsskifte, valgte Michael Cassøe at fratræde sin daværende stilling for i stedet at starte hos Cassøe.

Michael Cassøe købte 90 pct. af aktieposten og tiltrådte som adm. direktør. Nu er virksomheden således solgt, men kører stærkt videre.

»Jeg er slet ikke færdig med Cassøe – og glæder mig så meget til at fortsætte rejsen sammen med vores nye ejer og vores fantastiske team af medarbejdere«, afslutter Michael Cassøe.

BRANCHENYT
Læs også