Erhverv

Ryanair ryster konkurrenterne - køber 75 nye fly på toppen af krisen

Det irske lavprisselskab forhandler desuden med lufthavne rundt omkring i Europa for at sikre sig plads.

Ryanairs topchef Michael O'leary, vil udnytte sit selskabs finansielle styrke til at erobre markedsandele, når corona vaccinerne formentlig giver luftfartsbranchen et snarligt come back. Foto: Philip Davali/POLFOTO.

Lavprisselskabet Ryanair har tænkt sig at udnytte krisen hos konkurrenterne til at sikre sig et godt udgangspunkt, når flyvninger igen bliver det normale.

Og mens andre selskaber skærer ned og forsøger at komme af med fly, gør Ryanair det modsatte. Selskabet har netop bestilt yderligere 75 Boeing Max fly, skriver Bloomberg.

Dermed har Ryanair afgivet ordrer på i alt 210 stk. af flytypen 737 Max, som Boeing skal levere til Ryanair i de kommende fire år. Det er i gennemsnit et nyt fly om ugen.

Foruden bestillingen af nye fly har Ryanair indledt forhandlinger med lufthavne flere steder i Europa for at sikre sig bedre pladser - kaldet slots - der, hvor konkurrenterne har trukket sig.

Ifølge Ryanairs topchef Michael O’Leary vil han bruge krisen til at ekspandere bredt i Europa.

»Ude hos de lufthavne i Holland, Spanien, Italien og Tyskland, hvor der har været stor nedgang i kapaciteten, er vi i gang med forhandlinger. Lufthavne på tværs af Europa bliver nødt til at se vores vej, for at få trafikken tilbage,« siger Michael O’Leary til Bloomberg.

Ryanair har planer om, at åbne er ny base i Wien i Østrig og udvide andre steder i det centrale Europa.

I tosdags åbnede Ryanair en base i Paris i Beauvais-lufthavnen, hvorfra selskabet vil flyve til destinationer som Rom, Barcelona og Madrid.

Michael O’Leary har store forventninger til den nye flåde af 737 Max-fly, som selskabet løbende får leveret.

Han siger, at de bruger 16 pct. mindre brændstof, er mere støjsvage og har otte ekstra passagersæder end den nuværende flåde af 737’ere som Ryanair bruger.

O’Leary satser på, at flyene vil give ham en omkostningsfordel. Samtidig vil leveringen fra begyndelsen af 2021 være den perfekte timing til et comeback for flyrejser. Et comeback som coronavaccinen skal sørge for.

Læs også