Erhverv

Giver milliongevinst: Anders Holch Povlsen tjener på teenagestjerner

Anders Holch Povlsen har investeret i de danske golftvillinger Rasmus og Nicolai Højgaard. Det gav millionoverskud i fjor.

Nicolai Højgaard og Rasmus Højgaard, der her ses med henholdsvis sort og hvid kasket, har allerede som teenagere bevist sig på den øverste professionelle golfscene.

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens investering i de 19-årige tvillinger Rasmus og Nicolai Højgaard begynder allerede at ligne en god forretning.

I det forgangne regnskabsår havde Holch Povlsens investering i golftvillingerne et samlet overskud på knap 2,7 mio. kr. efter skat.

Det viser nye regnskaber fra de to selskaber, som Holch Povlsen ejer med henholdsvis Rasmus og Nicolai Højgaard. Indtægterne i selskaberne stammer fra præmieindtægter og sponsorater.

Størst er overskuddet i Rasmus Højgaard-selskabet. Det havde et overskud på 1,8 mio. kr. i det forgangne regnskabsår, som løb til og med juli 2020.

Dermed er flere af Rasmus Højgaards store resultater i 2020 end ikke at finde i regnskabet, heriblandt en Europatour-sejr i England i august og to øvrige top 10-placeringer på Europas fornemste golftour i samme måned.

Siden regnskabsårets afslutning har Rasmus Højgaard indspillet over 2 mio. kr. i præmiepenge, hvilket har været medvirkende til at sende ham op som nummer 82 på verdensranglisten. Den højeste placering for en dansker i øjeblikket.

Tidligere på året kunne Finans fortælle historien om, at Anders Holch Povlsen havde investeret i golftvillingerne, og at der var blevet skudt 700.000 kr. ind i startkapital i hvert af de to golfselskaber.

»Det er korrekt, at Heartland har stiftet to selskaber med det formål at investere i golfsportsaktiviteter sammen med Rasmus og Nicolai Højgaard. Heartland har i Rasmus og Nicolai mødt nogle talenter inden for sportsverdenen, hvor vi samtidig har set en forretningsmæssig mulighed. Vi er stolte over at få lov at hjælpe dem på vej via en investering,« sagde Lise Kaae, adm. direktør i Anders Holch Povlsens koncern Heartland, i en udtalelse i september.

De to Højgaard-selskaber er placeret i samme selskabsklynge i Heartland-koncernen som det motorsportsfirma, Anders Holch Povlsen i mange år har haft med Formel 1-køreren Kevin Magnussen.

Højgaard-tvillingerne ejer hver 49 pct. af deres respektive selskaber med Anders Holch Povlsen, mens Bestseller-ejeren har 48 pct. af hvert af de to selskaber.

Holch Povlsen har til gengæld stemmemajoriteten i selskaberne, nøjagtigt som han har det i selskabet med Kevin Magnussen.

I deres amatørkarrierer vandt de to Højgaard-tvillinger VM for hold i både junior- og seniorrækken. Derudover vandt de EM for hold, ligesom det for Nicolai Højgaards side blev til en individuel EM-titel. Det førte til, at han blev kåret til Årets Fund i 2018 af Politiken.

Siden var Nicolai Højgaard ved at vinde i én af sine første Europatour-turneringer, da han i september 2019 blev nummer to i Holland. Nogle måneder senere vandt Rasmus Højgaard på Mauritius. I august vandt Rasmus Højgaard så igen og blev den næstyngste nogensinde til at vinde flere flere turneringer på Europatouren.

Læs også
Top job