Erhverv

Taxibranchen i knæ efter nye restriktioner

Lukket natteliv, manglende turisme og nu også aflyste julefrokoster har tvunget taxibranchen i knæ. Branchen efterlyser hjælpepakker, der kan hjælpe vognmændene igennem vinteren.

Taxibranchen har haft et hårdt 2020. Nu ser det ud til at blive endnu hårdere. Arkivfoto.

December er normalt en måned hvor taxachaufførerne henter en stor del af årsomsætningen hjem. Nu er julefrokosterne på mange af landets restauranter aflyst, og det betyder, at taxachaufførerne nu står tilbage uden gæster, der skal have et lift hjemad.

Der bliver i første omgang ingen særlige hjælpepakker til de erhverv, der bliver ekstra hårdt ramt af den delvise nedlukning i 38 kommuner. Det er ikke holdbart, mener brancheorganisationen Dansk Persontransport, der varetager taxachaufførernes interesser.

»Restriktionerne er naturligvis nødvendige, men det er vigtigt at huske på, at taxierhvervet, der allerede er meget hårdt ramt, bliver ramt endnu hårdere med de nyeste restriktioner, som reelt set fjerner den sidste del af erhvervets omsætning. Vi er faktisk i samme situation som i foråret, hvor alt blev lukket ned, og taxierhvervets omsætning faldt drastisk. siger Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk Persontransport og fortsætter:

»Der er derfor brug for, at man ikke bare forlænger nuværende hjælpepakker, men udvider dem, så det sikres, at det også er muligt for taxibranchen at søge hjælpepakker på baggrund af dagens nye restriktioner.«

Hun oplyser, at stort set alle taxivognmænd kan dokumentere en omsætningsnedgang på 40-50 pct. i forhold til 2019.

Erhvervet har været hårdt ramt af det lukkede natteliv, få turister og færre kongresser. Nu skal branchen således også forholde sig til lukkede restauranter og dermed ingen julefrokoster.

BRANCHENYT
Læs også