Erhverv

Tivoli nedjusterer og lukker resten af året

Tivoli lukker resten af året som følge af de skærpede restriktioner. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

I kølvandet af mandagens nye restriktioner som følge af covid-19 har Tivoli nu besluttet at lukke haven for gæster fra den 9. december og resten af året, og det betyder samtidig en nedjustering af forventningerne til resultatet før skat.

Tivoli venter nu et underskud før skat i niveauet 185 mio. kr., mens den tidligere forventning var et underskud før skat på mellem 150 og 180 mio. kr.

Forventningerne til 2020 tager udgangspunkt i, at forlystelsesparken kan få kompensation for faste omkostninger i andet halvår, og at Tivoli kan opnå delvis reduktion af planlagte lønomkostninger ved lønkompensation eller lignende ordninger.

- Med vores finansielt stærke udgangspunkt og den helt nødvendige og afgørende hjælp fra statens hjælpepakker, har vi med stærk forankring i ledelse, bestyrelse og ejerkreds valgt ikke på noget tidspunkt af gå på kompromis med kvaliteten af et besøg i Tivoli, udtaler Susanne Mørch Koch, adm. direktør i Tivoli.

- Det er med det udgangspunkt, at vi nu vil fokusere på et brag af en åbning til påsken 2021. Her håber og tror vi på, at vi kan åbne i en mere normal ramme, end det har været muligt i 2020 - og hvor vi dog glæder os til igen at byde gæsterne velkomne i Tivoli.

Udover selve haven hviler Tivolis forretning på de tre hovedaktiviteter forlystelser, mad og kultur. Men når der ikke kan komme gæster inden for til kulturoplevelser, spise på restauranter eller prøve indendørs forlystelser, er det Tivolis samlede vurdering, at haven de facto er lukket ned ved forbud, fremgår det af meddelelsen.

Coronakrisen har allerede ramt Tivolis økonomi hårdt, og forlystelsesparken har været nødsaget til at sige farvel til 223 medarbejdere.

I det seneste regnskab for tredje kvartal dykkede omsætningen til 187,9 mio. kr. fra 342,1 mio. kr. i tredje kvartal af 2019, mens bundlinjen viste et underskud på 0,9 mio. kr. mod et overskud i samme periode sidste år på 165,5 mio. kr.

Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, ærgrer sig over, at hun nu må lukke portene.

- Det er ikke mindst på grund af medarbejdernes store indsats, at vores gæster har kunnet føle sig trygge og nyde deres besøg i Tivoli.

- Vores medarbejdere havde fortjent muligheden for at gøre arbejdet færdigt, men vi må bare endnu en gang konstatere, at covid-19 ikke er retfærdig, udtaler hun i meddelelsen.

Tivoli har hidtil formået at holde åben hen over sommeren, til Halloween, og det var også meningen, at haven skulle være åben i julemåneden.

Tivoli åbner igen den 27. marts 2021 til påske som start på en ekstra lang sommersæson.

I slutningen af januar 2021 åbner Koncertsalen med musicalen "The Bodyguard", og senere kommer "Midt om Natten" og andre forestillinger i Koncertsalen og Glassalen.

Susanne Mørch Koch ser frem til at åbne Tivoli for gæster igen til påske.

- Her håber og tror vi på, at vi kan åbne i en mere normal ramme, end det har været muligt i 2020, og hvor vi dog glæder os til igen at byde gæsterne velkomne i Tivoli, siger hun.

/ritzau/

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.