Serier

Joe & The Juices konkurs i Norge trukket tilbage

Ifølge den adm. direktør i Joe & The Juice er en konkursbegæring af selskabet i Norge nu trukket tilbage.

Corona rammer verden
Joe & the Juice er en danskstartet juicekæde, der siden stiftelsen i 2002 har bredt sig verden over. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Få dage efter den danske rengøringsgigant ISS begærede juicekæden Joe & the Juice konkurs i Norge, er begæringen nu trukket tilbage. Det skriver adm. direktør for juicekæden Sebastian Vestergaard på sin Linkedin-profil.

Sagen drejede sig ifølge Joe & The Juice om et udestående på 40.000 norske kr., godt 25.000 kr., for rengøring af norske lufthavnsfilialer. Det skulle være sket i en periode fra maj til i fredags, da ISS således fik nok, og begærede juicekæden konkurs.

Joe & The Juice mener ikke, at den skal betale de 25.000 kr., da filialerne har været lukket ned i perioden grundet coronakrisen.

Efter offentliggørelsen af konkursen i fredags udsendte juicekæden en pressemeddelelse, hvori den rettede skarp kritik af ISS ,og hvordan ISS har håndteret konflikten om de 25.000 kr.

Kritikken bliver fulgt op af Sebastian Vestergaards Linkedin-opslag.

»Vi vidste godt, at vi havde en lille disputs i Oslo om ca. 25.000 kr. Men ligefrem konkurs? (...) Alligevel giver sådan en skævbold fra ISS i Oslo nogle rystelser. Medarbejdere, kunder, leverandører og mange andre bliver forståeligt usikre. Joe & The Juice er en sund virksomhed med +1.800 ansatte, 308 butikker i 16 lande og med en stærk ejerkreds. Derfor er jeg glad for at kunne lukke sagen i går, hvor ISS trak sin uberettigede konkursbegæring i Oslo tilbage,« skriver adm. direktør Sebastian Vestergaard.

Joe & The Juice kom til Norge i 2013, og siden har kæden ifølge mediet E24 tabt knap 50 mio. norske kr. på norsk jord. På trods af det, forsikrer Sebastian Vestergaard i sit Linkedin-opslag, at kæden kører videre uden problemer - både i Danmark og i Norge.

Moderselskabet, der står bag alle Joe & the Juice’s aktiviteter verden over, tabte ifølge seneste regnskab for 2019 i alt 333 mio. kr. Underskuddet kom i et år, hvor juicekæden ifølge regnskabet åbnede 35 nye butikker, så den i alt kom op på at besidde 280 af slagsen.

Det var danskeren Kaspar Basse, der stiftede Joe & The Juice, men i 2019 trådte han ned fra direktørstolen. I dag står han ifølge CVR som formand for bestyrelsen.

Selskabet er nu ejet af den amerikanske kapitalfond General Atlantic og kapitalfonden Valedo.

Læs også
Top job