Erhverv

27-årig laksemilliardær er igen Norges rigeste mand

Den norske laksearving Gustav Magnar Witzøe er tilbage på førstepladsen på listen over Norges rigeste personer.

Gustav Magnar Witzøe tjente sidste år 183 mio. norske kr. Samlet er han dog god for næsten 21 mia norske kr. Arkivfoto.

Norske Gustav Magnar Witzøe har god grund til at smile ekstra bredt i disse dage.

Han er blot 27 år. Han arbejder som model. Han har 123.000 følgere på det sociale medie Instagram. Han er arving til et af Norges største lakseimperier, og så kan han igen pryde sig med titlen som Norges rigeste mand.

Det viser de åbne norske skattelister, der netop er blevet offentliggjort, skriver det norske erhvervsmedie e24.no.

Med en formue på hele 20,9 mia. norske kr., hvilket svarer til knap 15 mia. danske kr., vipper Gustav Magnar Witzøe dermed den kendte erhvervsmand Kjell Inge Røkke, der ejer Aker-koncernen, af tronen som Norges rigeste mand.

Ifølge skattelisterne havde Gustav Magnar Witzøe sidste år en personlig indtægt på 183 mio. norske kr., viser skattelisterne.

Gustav Magnar Witzøe er arving til Salmar, der er et af Norges største opdrætsselskaber inden for laks. Selskabet blev stiftet af hans far, der også hedder Gustav Witzøe, for knap 30 år siden.

Allerede i 2006 begyndte Gustav Witzøe at overføre en del af familieformuen til sønnen, hvilket katapulterede laksearvingen op i feltet blandt Norges rigeste mænd.

I årene 2015-2016 kunne Gustav Magnar Witzøe, mens han var i midten af 20’erne, for første gang kalde sig Norges rigeste mand – en plads han nu har erobret tilbage. Han har desuden flere gange optrådt på det amerikanske medie Forbes liste over verdens rigeste personer under 30.

Gustav Magnar Witzøe ejer i dag 97 pct. af familiens investeringsselskab Kverva, som igen kontrollerer mere end halvdelen af aktierne i Salmar. 

Det er dog fortsat faderen, Gustav Witzøe, der har majoriteten af A-aktier, som giver ham den afgørende stemmeret i bestyrelseslokalet.

Kjell Inge Røkke, som nu må nøjes med en andeplads på listen over Norges rigeste mænd, havde sidste år en formue på lige under 20 mia. norske kr.

BRANCHENYT
Læs også